Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ janca361:
:-) co jiného se dá dělat, když zapadneš sněhem? Plácek se také zasněžuje - už máme bílou pláň.
Abych nebyla OT - na co je dobrý čudlík, který nevidím? Děkuji, zdravím.
↑↑ janca361: a kolegové.
K situaci okolo webu pana Krynického - aktuálně je výzva k setkání okolo webu. Odpověď na můj mail od pana Krynického jsem dostala, děkuji - za aktuální a největší prioritu považuje zajištění programování (bez nároku na odměnu). Podrobně ve výzvě pana Krynického na webu. Pokud máte k tomuto bodu náměty a nabídky, směrujte, prosím na pana Martina Krynického.
Děkuji, zdravím.
Zdravím,
co je toto za projekt? Sebráno odsud. Děkuji.
Zdravím,
sekci CAS je trochu schována - prosba: máte ještě někdo problém s pdf soubory (u dif. rovnic). Zda mám tohoto slunečného rána poslat depeši do Lážova. Děkuji.
Edit: vyřešeno, bylo to "neaktuální něco" u mne.
Zdravím,
vyskytla se mi taková zvláštní situace. Odebírám zboží od dodavatele a domluvil jsem se s ním na 20% slevě. Komunikace vypadala následovně:
Dodavatel: "melo by to byt 14996:1.2=12496-50= 12446" snad jen doplním, že 50 je sleva na poštovném z 200 na 150kč.
Já: "včera večer jsem si toho vůbec nevšiml, ale myslím si, že jsme špatně vypočítali konečnou částku.
Celková hodnota objednávky bez poštovného je 14 796,00 Kč, čili 20% z této sumy je 14 796 * 0,2 = 2959 Kč
Cena objednávky po slevě by teda měla být 14796 - 2959 + 150 poštovné = 11987 Kč."
Dodavatel: "trosku me tady dnes zlobi internet tak pisi az ted ,, slevu pocitame cena :1.20 takze tak by to melo byt spravne jak jsem to spocital"
Poraďte prosím jak mu zdvořile vysvětlit, že slevu počítá špatně. :)
Zdravím,
kolegovi Honzc(ovi) děkuji velice za Geogebratube, bohužel mi to nejde - je to jen moje potíž? Děkuji.
↑ janca361:
:-) Moderátor(ka) je vždy připraven(a) zazpívat ukolébavku - pokud posluchač neusne do půlhodiny, bude zablokován.
Také jste zaznamenali, že od včerejška neběží stránky "nové maturity"? Krizový plán zjevně nemají - viz jejich fcbk.
Minulý rok téma oprašoval kolega Hanis, je někdo, kdo se toho ujme tento rok? Děkuji.
Ahoj, uz viackrat sa mi stalo, ze narazil na tema, ktere je uz oznacene za vyresene, ale podle mne to vyresene neni a rad bych tam prispel. Dostane ale pak aspon autor tematu upozorneni, ze se do tematu pridal novy prispevek? nebo to zustane zapomenuto? Posledne sa mi to stalo ted pred chvili
v tematu http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=60743
Kdyz tak se na to kouknete co si myslite, autorovi sice byl dotaz zodpovezen ale podle mne mylne. Ale mozna to jenom zbytecne seslozituju.
↑ JohnPeca18:
Zdravím i Kláru (z náhledu :-),
odběr emailů k tématu je nastaveno automaticky, tedy pokud záměrně neodmazal, že "ne", tak zprávu dostane i při označení "za vyřešené". Myslím, že ho ještě zkusím přivolat a otestovat zaslání :-)
U některých starších témat snad stoji za to poslat přímo mail s upozorněním. Také ohledně označování-odznačování témat - zatím se nastavuje individuálně - tedy pokud se někdo cítí být "označovačem", nechť se přihlásí u váženého Velitele (o to rychleji snad navrhne formulář :-)
Tak jsme byli zařazeni do seznamu největších PunBB fór, zatím jsme na krásném 67. místě. Snad odtamtud nebude chodit ještě více Bangladéšanů :-)
↑ Lukee:
gratulace :-) Ovšem kdybych včas poslechla Pavla B. a šla do jiného oddílu, tak bych se dnes radovala z 8. pozice.
Také by se hodilo přidat, že 01. května 2013 hlavní web se dostal do TOP10 navrcholu (přitom Mácha do baroka nepatří :-)
↑ Kondr: Potřeba není, zkrátka jsem jen neodstranil měřicí kód. A navíc je to hezký pocit, být třeba nad Rootem a Podnikatelem :-). Je to bez fóra, BTW. Akorát při nějaké měsíční návštěvnosti už vyžadují placený tarif. Taky by se na to mohli vykašlat, vždyť Matweb se běžně pohybuje na 15. místě a píší mi to jen občas, typicky během zkouškového. Což znamená, že Navrcholu vynucuje premium tarif u několika málo webů nad Matwebem… (Dost webů z top15 je taky od IInfa, provozovatele Navrcholu. Ale na druhou stranu — žebříček je seřazený podle návštěv, ale tarify se určují podle zobrazených stránek, tam může být pořadí úplně jiné.)
Jo a cena je 1000 Kč / měsíc :-))
V noci vás vzbudím a budete umět "čemu se rovná imaginární část 33. mocniny tam z toho :-)" (skoro (c) od moji učitelky matematiky).
↑ Lukee: není vidět aktuální stav celosvětového postavení plácku.
Setřela jsem prach v knihovně a umístila nový přírůstek a opět děkuji za přispění ke studiu. Doufám, že knihovna se dočká i dalších přírůstků, nebo alespoň nezapomínejte přispět Pavlovi B. do tématu.
Na vyhodnocení dotazníku jsem nezapomněla, provedu, pravda nevím, co nového bych v tomto směru sdělila :-)
Nevím proč, ale kolega bakyx je občas hodně populární — za poslední měsíc hledalo dotaz „bakyx” přes sto lidí a je to skoro nejčastější dotaz položený přes vyhledávání v pravém horním rohu :-)
↑ Lukee:
častěji, než kolega Jarrro, který v popularitě předběhl i Petákovou (pokud si vzpomínám, tak populární byl opakovaně)?
:-) když už jsme u statistik - v Lážově mají takovou i s mapou, kterou jsem opakovaně poptávala. Je to potíž? Děkuji.
↑ jelena: Poptávky jsem si nevšiml. Problém to není, statistiky návštěv z měst za poslední měsíc tu.