Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

- k tomuto by som potreboval poradit s tymi medzami
. pri tejto 32 neviem ci som zvolil dobru metodu .. a ak hej .. tak potom dalej neviem lebo myslim ze rozdelit si to na parcialne zlomky to asi nepojde
prvni priklad:
* v zadani chybi dx
* meze po substituci jsou od jedne do 3
*proc se zvysily mocniny ve jmenovateli?
druhy priklad
* meze se urci dosazenim, treba dolni by sem mea transformovat na 1/2
* pro neurictyintegral zkuste MAW a jenom klikat na odeslat, uvidite, ze to s temi parcialnimi zlomky neni tak hrozne
ta 3 ma trochu zavadza ... takze taky maly priklad pre kontrlou ... v pripade keby bolo e^ln5 tak kedz by bola 5 ?
- mocniny sa zvysili v menovateli preto, lebo e^2x*e^x=e^3x a v pripade ,ze pouzijeme substituciu e^x=t tak e^2x=t^2 nie ?
- ako mylsis transformovat ?
- ako myslis klikat a odosielat ? no s tymy parcialnymi zlomkami by som to aj vedel, lenze tam mam tu -1 a napr. A/-1 by nebolo podla mna rozumne pouzit
ta 3 ma trochu zavadza ... takze taky maly priklad pre kontrlou ... v pripade keby bolo e^ln5 tak kedz by bola 5 ?
Uff, obavam se ze tomuto nerozumim, proste 
- mocniny sa zvysili v menovateli preto, lebo e^2x*e^x=e^3x a v pripade ,ze pouzijeme substituciu e^x=t tak e^2x=t^2 nie ?
Aha, a ted se to pokrati, taky se to e^x dalo vypujcit z toho citatele, bylo by to prehlednejsi.
- ako mylsis transformovat ?
pokud je
a stara horni mez x=0, tak nova dolni mez je 
- ako myslis klikat a odosielat ? no s tymy parcialnymi zlomkami by som to aj vedel, lenze tam mam tu -1 a napr. A/-1 by nebolo podla mna rozumne pouzit
1. jdu na http://user.mendelu.cz/marik/maw/index. … m=integral
2. napisu tam sqrt(exp(x)+1)/sqrt(exp(x)+4)
3. stisknu jednou Odeslat
4. trpelive cekam abych nezahltil server
5. jeste chvili cekam
6. prohlidnu si stranku co se me otevrela, akceptuji navrh a jenom opet jednou kliknu na Odeslat
7. opakuju kroky 4 a 5
8. opakuju kroky 6 a 7
reseni porovnam s tim co mam na papire a vidim, ze ten rozklad jsem si napsal blbe, protoze jsem nerozlozil jmenovatele na soucin.
jo :)
johny0222 napsal(a):
4t^4-5t^2+1 na (2t+1)(2t-1)(t+1)(t-1)
rozklad na soucin, nejdriv jsme nasli koreny, je to bikvadraticka rovnice
jaka 6-ka?
Stránky: 1