Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ evicka: v některých zadaních (obvykle z přijimaček) se dá pouižit i tato možnost - tedy ((1-i)^2)^4.
Daleko větší hodnotu (jak obsahovou, tak estetickou) má příspěvek od Mariana, ve kterém je podrobný rozbor binomické věty, což je další varianta k řešení, které doporučuje ↑ petrkovar:, děkuji.
Zdravím.
↑ Mr.Pinker:
kdo má vice operací?
Zde se mi dostalo pochvaly za imaginární jednotky a tady jsem byla pokárana za * místo násobení (ale jen "okrajem" (c))
Zdravím.
uznávám tvůj postup je rychlejší a jednodužší ale po nás například byl vyžadován ten postup co sem napsal já a tento tvůj sme nemohli používat
jinak já sem dosti zapomětlivá osoba tudíž zapomínám často jednotky a i proto možná i stále píšu nasobení jako hvězdičku
↑ Mr.Pinker: děkuji.
Moje doporučení nemusiš brat nějak vážně. Ale je velká škoda, že Marian na nás nemá čas, nevstoupí do tématu a nevynadá za úpravy, za nekorektnost, za nedůslednost a podobně. Pokud máš čas, projdi jeho příspěvky - i třeba jen v sekci SŠ (když už jdeš k obecným matematikům).
Konec OT, ať ↑ evicka: pokračuje v řešení svého problému.
-------------
В этом мире случайностей нет....
↑ zdenek1:↑ zdenek1:
super to chápu díky, ale když to samý udělám pro příklad (1-i) na 24, tak my to vyjde -2 na 12. Ale podle výsledků to má vyjít 0. Proč??? díky