Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ halogan:
To bude ono tenhle vzorec moc používat neumím. Nastuduji a zítra dopočítám. Děkuji ti.
↑ da.backer:
425. Máš (a-b) a rozšiřuj prosím do užitečného vzorce 2.2.. Případně se ozví.
↑ da.backer: ano, podle 3. odmocniny jsem poznala - odstranit tuto odmocninu - to je náš cíl.
proto v čitateli mám po rozšíření dostat
. V pořádku?
↑ da.backer: v sobotu dopoledné - to je v pořádku, jinak bych poprosila o kapesník.
1) rozšiřuješ výrazem, jak je napsáno v čitateli (taková dlouhá závorka, co jsi připsal v první variantě řešení), tedy to stejné má být v jmenovateli - nemáš,
2) 2^3=8
V pořádku?
↑ da.backer: ano, prováděj všechno prosím pozorně a pořádně. A děkuji za označení vyřešených témat.
↑ jelena:
Já vím, že dělám hromadu chyb z nepozornosti. Je to že se to potřebuju rychle naučit i když s matikou to tak nejde to já vím. Pokusím se :)
Děkovat nemusíš, je to hlavně pro mě, bez tohoto fóra bych neuměl z matiky nic...
↑ da.backer:
čitatel donásobuješ dlouhou závorkou, proto v čitateli nakonec bude jen
(místo krabiček si zapíš svá a, b). V jmenovateli donásobuješ pouze dlouhou závorkou, nemá být ještě úplně levá závorka s plusem.
Kolegové tomu říkají "chytrá jednička", já tomu říkám "rozšíření zlomku".
↑ jarrro: tak, máte úplně jinou lepší teoretickou bázi, než ta moje. Tak nevím, zda mohu zde šířit své polopatické nápady. Také nepůsobí dobře, když Ty máš napsán příspěvek a další se přidá, aniž by se reagovalo na Tvůj. Děkuji a konec OT, kolega i tak to má náročné (a já mám žehlit :-), tak kolegu s důvěrou přenechám.

↑ Adrianne:
Založ si, prosím, vlastní téma. Děkuji.
Stránky: 1