Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 12. 2010 18:44

seeder
Zelenáč
Reputace:   

Síly při pohybu v misce

Zdravím, potřeboval bych poradit, respektive nejlépe odkázat na nějaké materiály. Mám popsat sílý, respektive práce sil při pohybu kuličky v misce. Nikde sem o tom nic nenašel tak prosím o pomoc.... Díky

#2 07. 12. 2010 18:56

Ivana
Reputace:   32 

Re: Síly při pohybu v misce

↑ seeder:
Kulička bude na misce kmitat , půjde tedy o tlumené kmity, kulička se po chvíli zastaví. Zde se uplatní síla gravitační , síla pohybová.
Těleso bude mít potenciální energgii, která se bude měnit v kinetickou a naopak. ( ZZE )

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#3 07. 12. 2010 19:13

seeder
Zelenáč
Reputace:   

↑ Ivana:

Potřeboval bych to asi vysvětlit trochu podrobněji.... Jaké všechny síly tam působí? Jak se s pohybem mění, jak je spočítat atd..... buď  bych poprosil o odkaz na nějaké materiály nejlépe s příkladem, nebo kdyby mi nějaká dobrá duše věnovala chvilku na icq, bylo by to fajn. Díky.

#4 07. 12. 2010 19:50

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

↑ seeder:
takovýhle (samozřejmě né mistička) příklad je ve fyzikální olympiádě kat. B, nechci tím říkat zabanujte toho, kdo se ptal, jen se chci zeptat, zda o tom něco nevíš?
třeba já bych to tak udělal, je tam úloha... nemůžu jí sem přesně napsat, protože by to věděli, tak udělám ekvivalent a je to.
asi o tom nic nevíš (jestli ne), tak se hluboce omlouvám

#5 07. 12. 2010 19:58

seeder
Zelenáč
Reputace:   

↑ mikl3:

No na olympiádu bych si opravdu netrouf :) . Pokud se v tomhle vyznáš a si ochotný poradit, můžu blíže vysvětlit co přesně a na co to potřebuju já.

Pokud by byl někdo ochotný mi chvilku věnovat a vysvětlit co se tam tedy konkrétně odehrává, respektive zodpovědět mi pár otázek, poprosil bych o reakci na mail. Děkuji předem.

Aby bylo tedy jasno - s olympiádou to opravdu nemá nic společného, jde o školní projekt.

Zápatí