Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ seeder:
Kulička bude na misce kmitat , půjde tedy o tlumené kmity, kulička se po chvíli zastaví. Zde se uplatní síla gravitační , síla pohybová.
Těleso bude mít potenciální energgii, která se bude měnit v kinetickou a naopak. ( ZZE )
↑ Ivana:
Potřeboval bych to asi vysvětlit trochu podrobněji.... Jaké všechny síly tam působí? Jak se s pohybem mění, jak je spočítat atd..... buď bych poprosil o odkaz na nějaké materiály nejlépe s příkladem, nebo kdyby mi nějaká dobrá duše věnovala chvilku na icq, bylo by to fajn. Díky.
↑ seeder:
takovýhle (samozřejmě né mistička) příklad je ve fyzikální olympiádě kat. B, nechci tím říkat zabanujte toho, kdo se ptal, jen se chci zeptat, zda o tom něco nevíš?
třeba já bych to tak udělal, je tam úloha... nemůžu jí sem přesně napsat, protože by to věděli, tak udělám ekvivalent a je to.
asi o tom nic nevíš (jestli ne), tak se hluboce omlouvám
↑ mikl3:
No na olympiádu bych si opravdu netrouf :) . Pokud se v tomhle vyznáš a si ochotný poradit, můžu blíže vysvětlit co přesně a na co to potřebuju já.
Pokud by byl někdo ochotný mi chvilku věnovat a vysvětlit co se tam tedy konkrétně odehrává, respektive zodpovědět mi pár otázek, poprosil bych o reakci na mail. Děkuji předem.
Aby bylo tedy jasno - s olympiádou to opravdu nemá nic společného, jde o školní projekt.