Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 12. 2010 18:44

seeder
Zelenáč
Reputace:   

Síly při pohybu v misce

Zdravím, potřeboval bych poradit, respektive nejlépe odkázat na nějaké materiály. Mám popsat sílý, respektive práce sil při pohybu kuličky v misce. Nikde sem o tom nic nenašel tak prosím o pomoc.... Díky

#2 07. 12. 2010 18:56

Ivana
Reputace:   32 

Re: Síly při pohybu v misce

↑ seeder:
Kulička bude na misce kmitat , půjde tedy o tlumené kmity, kulička se po chvíli zastaví. Zde se uplatní síla gravitační , síla pohybová.
Těleso bude mít potenciální energgii, která se bude měnit v kinetickou a naopak. ( ZZE )

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#3 07. 12. 2010 19:13

seeder
Zelenáč
Reputace:   

↑ Ivana:

Potřeboval bych to asi vysvětlit trochu podrobněji.... Jaké všechny síly tam působí? Jak se s pohybem mění, jak je spočítat atd..... buď  bych poprosil o odkaz na nějaké materiály nejlépe s příkladem, nebo kdyby mi nějaká dobrá duše věnovala chvilku na icq, bylo by to fajn. Díky.

#4 07. 12. 2010 19:50

mikl3
Škola: FS ČVUT (12-16, TZSI, Bc.)
Pozice: Studuji magisterske
Reputace:   78 

↑ seeder:
takovýhle (samozřejmě né mistička) příklad je ve fyzikální olympiádě kat. B, nechci tím říkat zabanujte toho, kdo se ptal, jen se chci zeptat, zda o tom něco nevíš?
třeba já bych to tak udělal, je tam úloha... nemůžu jí sem přesně napsat, protože by to věděli, tak udělám ekvivalent a je to.
asi o tom nic nevíš (jestli ne), tak se hluboce omlouvám

#5 07. 12. 2010 19:58

seeder
Zelenáč
Reputace:   

↑ mikl3:

No na olympiádu bych si opravdu netrouf :) . Pokud se v tomhle vyznáš a si ochotný poradit, můžu blíže vysvětlit co přesně a na co to potřebuju já.

Pokud by byl někdo ochotný mi chvilku věnovat a vysvětlit co se tam tedy konkrétně odehrává, respektive zodpovědět mi pár otázek, poprosil bych o reakci na mail. Děkuji předem.

Aby bylo tedy jasno - s olympiádou to opravdu nemá nic společného, jde o školní projekt.

Zápatí