Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)
Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum. | 30% - 82 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující). | 37% - 101 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující). | 1% - 4 | |||||
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe. | 3% - 8 | |||||
Fórum mi bylo doporučeno. | 5% - 14 | |||||
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)". | 4% - 13 | |||||
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře". | 1% - 5 | |||||
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů. | 0% - 2 | |||||
Hledal(a) jsem kružítko. | 5% - 15 | |||||
Už si nepamatuji. | 8% - 22 | |||||
Počet hlasujících: 228 |
↑↑ teolog:
Poslušně hlásím, že u nás na gymplu se vykávalo, i když nějaké výjimky se našly, byly však v naprosté menšině.
↑↑ byk7: 1 z MAT, INF, FYZ, ostatné 2, slovenčina a náuka o spoločnosti 3
↑↑ teolog:U nás se také tyká až na jednoho učitele. K tématu: byl jsem souzen spravedlivě jen matematika za 2:( ale seminar matematiky 1. Jinak 4 dvojky. Jak jsem řekl z matiky, biologie, francouzštiny a dějepisu.
↑ byk7: Jo, len treba si uvedomiť, že v škole to nejaký extra úspech nie je (teda aspoň nie v našej).
↑ milý kolega Ondřej: děkuji :-) a kde jsou Tvé výsledky z pondělí?
Myslím, že mám v zásobě ještě dost "přetočených - smazaných příspěvků", když mi bude vážený Admirátor Pavel B. postupně umazávat, mohu mít dlouho 11111 (jinak skromně řeknu, že jsem včera prošla kontrolou své reál-práce za 1,5 roků a s hodnocením jsem byla velmi spokojena :-)
Ale teď se řeší takové globální otázky, že si to nedovolím ani pomyšlet. Chtěla bych vědět, jaké prostředí prospěje kolegovi v tomto tématu, aby mi nepsal pořád slohovky (ale styl má zajimavý)?
----------------------------------
Důležité: kolega LukášM. dosahl pozice Q. Myslím, že se to stalo v tomto tématu, kde prokázal výborné ovládání moderních vyučovacích metod.
Také donutil celou řadu BOIs, aby donesli své vlastní návrhy spektrálních rozkladů.
Kolegovi přeji hodně další statečnosti a vytrvalosti a hodně zdaru ve studiu a volejbalových úspěchů :-)
↑ jelena:
Poslušně hlásím, že po několika hodinách čekání na karlínské chodbě jsem si překvapivě rychle vybojoval jedničku. Vytáhl jsem si moji nejneoblíbenější větu a její důkaz jsem pochopil až na potítku :-) Co to znamená? Že na jaře budu otravovat s diferenciálníma rovnicema. A s ekonometrií.
Jinak kdybych nebyl titulem "Ondřej" a nebyl funkcí "moderátor", tak bych teď byl čerstvě "Gauss". Kdyby kdyby... ale i tak :)
↑ jelena:
Děkuju za gratulaci i přání. To ani nevím že jsem tu na sebe vykecal že hraju volejbal. Každopádně úspěchů v něm mám dost, momentálně třeba dlahu na prstu. Asi je to signál abych ho trochu omezil ve prospěch bezpečnějších sportů, jako je MMA (což jsem chtěl stejně udělat).
Další věc co plánuju omezit je moje působení tady. Nějak začínám mít pocit že mi to víc bere, než komukoli dává. Navíc musím někdy udělat bakalářku, takže i když sem chodit asi nepřestanu, bude to nejspíš dost sporadické.
↑↑ teolog:
Díky za reputaci, taky se divím, že jsem tak trpělivá, obyčejně taková nejsem. Hlavně tenhle týden bych nejradši každému vynadala.
Já opravdu nechápu proč se sem musí chodit na něco ptát děti z prvního stupně ZŠ. To jim to nemůžou vysvětlit rodiče?
Já jsem do 3. ročníku SŠ ani neměla doma internet a také jsem vychodila ZŠ a odmaturovala. A v životě by mě nenapadlo hledat na střední (nebo na základce) nějaké forum nebo něco takového.
↑ gladiator01:
Není zač. Já jsem několikrát začal psát pořádné vysvětlení s pomocí číselné osy, ale vždycky jsem toho nechal. Nechtělo se mi tím ztrácet půl hodiny drahocenného času. A tak jsem jen tiše zíral, jak do toho pořád jdete :) klobouk dolů
↑ teolog:
Přeháníte, napsal jste o polovinu příspěvků víc než já. A mam pocit, že bude ještě třeba.
Já se taky pochlubím, i když není čím. Matika, Fyzika, Strojírenství, Chemie, Programování, Deskriptíva - 1 . Zbytek nějaké ty dvojky a trojka z češtiny. Nevym tedi, proč tu trojku s českýho jazika, ale jynak jsem spokojení.
↑ halogan:
gratulace :-) Těžko se očekavalo něco jiného. Na járo budeš mít také svůj tým vysvětlovatelů, Věřím, že užitečnou radu k dif. rovnicím dostaneš i od váženého kolegy z Lážova, pokud zrovna nebude upředňostnovat jarní práce a vyhánění housat na pastviny.
Gauss se nějak neuchytl, se mi zdá.
↑ LukasM:
volejbal - používám pouze místní informační zdroje (jinak by bylo uvedeno "přes jiné komunikační prostředky") - tedy budeš potřebovat tačítko Hledat v horní liště.
Samozřejmě - real aktivity, zejména bakalářka má daleko větší smysl a k tomu přeji hodně sil a zdraví.
Účelnost místního působení... to už se mi nechce rozebírat :-)
Ale zas dostaneme nový inkoust a husí brka... Něco se píše o manuálu - kde je, jaká je aktuální verze a do kterého termínu se má ovládat? Děkuji.
↑ mikl3: můžeš, právě jsem odstranila dost pošty, čímž je schránka opět přístupná. Nemohlo by to být řešeno přes fórum? To bych preferovala, pokud je možné. Děkuji.
↑ Klára: - souhlasím, že máš na jednu stranu rázný přístup, na druhou stranu velkou trpelivost vysvětlovat a upravovat příspěvky, aby to bylo přehledne.
Co se tyče real pomocí - spíš, než od rodičů (dost často skutečně neumí ani ZŠ, bohužel), se divím, že se nedostává pomocí od někoho ze spolužáků. To je mi divné.
U rodičů je také určitý "konflikt" pokud je rodič=doučovatel, dobrotu to nedělá.
↑ Honza Matika: gratulace + k narozeninám :-) Problém s češtinou bude zřejmě jistým znakem obdivovatelů AC/DC jménem Honza :-)
--------------------------
A, kolego Stýve, ke zmeně titulku se gratulovalo zde :-)
Protože mi právě vychází můj sváteční příspěvek #100, chtěla bych všem poděkovat za to, jak je tohle fórum skvělé! :-) Skoro se až těším, až zase něčemu ve škole taky nebudu rozumět a budu se moci zeptat :-)
↑ claudia:
A jestli se můžu zeptat, co studujete?
teolog napsal(a):
↑ claudia:
A jestli se můžu zeptat, co studujete?
Obecná matematika. MFF.
Já vím, on mi profesor ještě Zajíček ukáže, čemu všemu ve škole nerozumím, a na co se mohu ještě zeptat... :-)
↑ claudia:
Je pravda, že prvák na matfyzu z těch příspěvků úplně čiší :-) Každopádně se zdá, že lingebru máš v malíčku, takže doc. Somberg / prof. Bican asi nejsou žádnou překážkou.
Je fajn, že přišel někdo nový, kdo dokáže tak dobře a ochotně odpovídat. Za sebe se musím přiznat, že už jsem poněkud unaven z těch věčně se opakujících dotazů v sekci vysoká škola, a tak ani nemám moc chuť přispívat. Což je tak trochu špatně - těžko očekávat, že typy otázek zde položených se kdy změní, a lidi asi potřebují pomoc stále stejně.
Další matfyzačka, zajímavé. Co jsem byl tento týden v Karlíně na zkoušce, tak jsem viděl pomalu více děvčat než chlapců.
Dřive jsem ale byl vždycky na matfyzu na začátku zkouškového, tam mám asi trochu zkreslený přehled.
↑ claudia: gratulace a také jsem potěšena z takové posily :-)
Odbornou stránku příspěvků již posoudil kolega ↑ Olin: (tedy je to jasné, kolegovi děkuji :-) mně se libí, jak řadíš jednotku do dvojstupu a cituješ Gutha-Jarkovského.
Podělím se o svůj 100. příspěvek (šla jsem k němu skoro půlrok), jak za toto jsem nebyla vytepána obdivuhodným Marianem, to nevím, asi ani slov nenašel, pravda o místním TeX jen diskutovalo.
↑ Olin: nejsem ponekud, ale úplně - v pátek jsem nebyla schopná zafajfknout jediné téma, natož odpovědět, ale dnes jsem již opět fajfkala.
Pravda příští týdeň dokončuji jednu práci, u které nic jiného, nez monitor, nevidím. Kdybych nebyla liná, tak už mám zprovozněn druhý monitor, k tomu dojde, až dodělám práci.
↑ Ondřej: zajimavý trend, i když zkreslený :-)
Zdravím.
Na náuke o spoločnosti berieme filozofiu. Ako učiteľka diktovala, tak som započul dačo čo ma zaujalo (ja mám totižto cez náuku o spoločnosti matiku). A síce
Prišiel som na zaujímavé veci:
,
teda
,
a tiež
,
z čoho
.
Verili by ste?
A nie je toto divné?
,
teda