Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Všechny vás opět po delší době zdravím. Až dodnes jsem si myslel, že umím vyřešit konstrukci trojúhelníku jsou-li zadány tři jeho prvky. Zřejmě jsem se moc přecenil, neboť když jsem si zvolil : dáno výška vc, těžnice tb, poloměr kruž.opsané r ; tak jsem se zasekl. Prohlédl jsem vyřešená témata a tato varianta tam dosud není. Uměl by někdo z vás mě trochu poradit. Nepotřebuji to do žádné zkoušky ani písemky z matematiky, takže nic nespěchá. Nevím, jestli máte někdo tolik volného času jako já, abyste se tímto příkladem zabývali. Přesto vám předem děkuji a jen doufám, že to nebude jednoduchá úloha, to bych se pak musel stydět, že jsem to nezvládnul sám.
↑ BakyX:
BakyX - a dá sa to dajako dokázať? Viem, že sa trojuholníkmi (okrem iného) zaoberáš - a celkom by ma to zaujímalo. Ďakujem.
↑ Dana1:↑ tomis33:
Tak dá sa to dokázať, ale takýto dôkaz vyžaduje skutočne pokročilé znalosti algebry, napríklad dokázať, že polynóm má koreň, ktorý nejde euklidovsky skonštruovať..Možno to tu niekto vie dokázať :)
↑ BakyX:
Díky za informace. Zřejmě budou existovat ještě i jíné trojice prvků trojúhelníku, při kterých jej nebude možno eukleidovsky sestrojit. A nebo se zde objeví někdo , kdo nám to předvede. Nějaký nový Fermat.
Zdravím a přeji hodně úspěchů.
↑ Vladimir266:
Vladimír266, tému môžeš označiť za uzavretú, ak ju za takú považuješ (dolu vpravo v prvom príspevku na túto tému)