Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Mám problém s nasledujúcim príkladom.
tg 100/4 pi
Podľa mňa je ten bod na jednotkovej kružnici v pí, no v zošite mám že sa ten bod nachádza v 0. Mne vyšlo potom -1 (lebo tg pí/4 je 1 ale mínus) no v zošite mám výsledok 0. Kde sa ten bod vlastne nachádza? Ďakujem za pomoc.
↑ woody25:
Možno ide o toto:
Bod je na jednom mieste, ale hodnota funkcie je iná. Ja to mám v hlave iba pre sin a cos, sin je hodnota súradnice y toho bodu, cos je hodnota súradnice x toho bodu.
↑ Dana1:
Sinus aj cosinus ovladam,ale tg a cotg uz velmi nie. Vzdy to robim rovnako ako pri sin a cos. Ked mam napr. tg -pi/6 tak si to najdem na jednotkovej a odcitam hodnotu z tabulky. Ale pri vacsej hodnote ako je napr. ta moja hodnota tg 100/4 tak ten bod neviem najst,resp. najdem ho v hodnote pí a nie v 2pí či 0.
↑ woody25:
Zdravím,
buď si to zapamatuješ z výkladu, co jste měli ve škole (nebo z učebnice), nebo - když umíš pracovat s jednotkovou kružnici, zkus určovat a zakreslovat sin různých úhlů (úhly budou stejné hodnoty, ale opačného znaménka).
Já bych si to zapamatovala a už bych se neptala "Proč?". Je možné, že někdo z kolegů doplní, kolegům děkuji.