Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
"Mě by třeba zajímalo, jak jste se sem na forum vůbec dostali :-)"(c)
Cíleně jsem hledal(a) nějaké Matematické fórum. | 30% - 82 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem studující). | 37% - 101 | |||||
Hledal(a) jsem pomoc s matematikou (jsem vyučující). | 1% - 4 | |||||
Potřeboval(a) jsem řešení problému z praxe. | 3% - 8 | |||||
Fórum mi bylo doporučeno. | 5% - 14 | |||||
Jiná cesta, případně doplním v tématu "O nás :-)". | 4% - 13 | |||||
V čtenářském deníku mi chybela kniha "Stařec a moře". | 1% - 5 | |||||
Hledal(a) jsem zdroj řešení projektů svých studentů. | 0% - 2 | |||||
Hledal(a) jsem kružítko. | 5% - 15 | |||||
Už si nepamatuji. | 8% - 22 | |||||
Počet hlasujících: 228 |
↑↑ jelena: Ahoj Jeleno a zdravím i ostatní. Objevil jsem se tu opět bez jakékoli vnější příčiny, i když vidím, že zrovna před pár dny tu o mně byla řeč. :-) Jo, jo, moje avizovaná pauza se trochu protáhla. Určitě nebudu mít na fórum tolik času jako dříve, ale budu se sem snažit aspoň semtam zajít a opět nějak přispět. Taky se Ti omlouvám, že jsem neodpověděl kdysi dávno na Tvůj mail -- jestli si to teda ještě pamatuješ. Teď jsem si na něj nějak vzpomněl, bohužel je zapadlý někde v hloubi mého inboxu z dob, kdy bych býval přivítal, kdyby měl den trochu více hodin. :-(
↑ musixx:
Vítám srdečně a děkuji :-)
Mail samozřejmě mám řádně archivován, pokud bys měl zájem - byl pozdělistopadový a byl jsi informovám o všem podstatném. Tedy předpokládám, že prezenčky jsi podepsal + (ještě Domací Zvířatka), inkoustodfasoval, své tečky vidiš .
Z důležitých úkolů je - najit hudby pro kolegy Spybota a Pavla B..
S časem je to pořád a-a-a-jaj-jaj-jaj (mne už nepomáhá ani řčení "Den má 24 hodin a noci jsou dlouhé" ale zas Seneca si o tom myslí svoje, tomu věřím :-)
Ahoj, BakyX, robil si dnes Monitor? Držala som Ti pre istotu palce..., hlavne na slovenčinu.
↑ Dana1:
Ahoj..Ďakujem, že si myslela :) Robil som no..Matematika bola aby som objektívne povedal, ťažká a zrejme nebudem mať 100%. Nemohol som sa vôbec sústrediť na svoje, lebo jediné, čo bolo v triede počuť bolo "baky, baky" takže tak. Určite mám jednu zle no..Slovenčina bola ako vždy blbá...Tu som si ani pri jednej úlohe nie som 100% istý, že ju mám dobre ale ani 100% istý, že ju mám zle, takže tak.
↑ BakyX:
V robote hovorili, že matika bola ťažká - som zvedavá, keď to dajú von, uvidím. Minulý rok sa mi videla taká - primeraná... A vraj slovina až taká strašná nebola, no ale - každý máme iné boľačky. Verím, že to bude dobré. Na akú ideš školu?
↑ Dana1:
www.gympos.sk
Nebudem síce taký dobrý ako ich najlepší študent, ale nevadí..
Aby som bol objektívny (ja sa matike venujem 2krát viac ako priemerný žiak 9. ročníka), tak matematika pre bežného žiaka BOLA veľmi ťažká..
↑ BakyX: Slovenčinu ani nespomínaj ... budúci týždeň utorok sú písomné maturity. :((( Je to otrava. Inak gratulujem k výsledkom.
↑ BakyX:
Ty kokso! Ani jediný základný príklad - ako keby pre žiakov, čo chcú ísť na gymnázium - a to na dobré... Aspoň kalkulačky mohli byť?
Doteraz nikdy takýto ťažký monitor nebol a to som ich so žiakmi absolvovala všetky, takže viem, o čom hovorím...
Chudáci moji žiaci - učím v triedach pre deti s poruchami učenia. Myslím, že absolútne nemali šancu, tí predchádzajúci dopadli celkom dobre, povedala by som, že
primerane...
V ktorých príkladoch si zaváhal?
Certifikačné meranie 9, matematika 2011
↑ BakyX:
Písala som Ti - matika samotná ma až tak neberie, ale robí mi dobre, keď dokážem niečo vyriešiť. Dáva mi to pocit, že ešte nepatrím úplne do starého
železa a tu na fóre aj niekomu pomôžem. V skutočnosti som toho už veľa zabudla. Oddávna sa rada učím nové veci a nerada sa vzdávam, aj keď
niekedy je to nevyhnutné... A možno by to Tvoja matikárka aj vedela, len sa jej nechce míňať energiu alebo svoj čas...
↑ BakyX: Nie si drbnutý. To sa stáva. A rozdone nie je dôležité byť najlepší (teda apoň podla mňa). A určite by si v pohode zvládol aj naše písomné maturity, ktoré budeme budúci štvrtok písať. Inak tento obrázok to vystihuje:
Výběr z archivu:
Marian napsal(a):
Zdravim Pavle!
Cekal jsem, az se ukazes na tomto foru. Myslim, ze tva ucast zde bude velkym prinosem, nicmene nechci predjimat.
Pavel napsal(a):
Je zvláštní reagovat na svůj vlastní příspěvek, ale asi tam mám chybu.
Pavel napsal(a):
Já chyby nehledám, já je jen opravuji.
Hledej, nacházej a opravuj a za to všechno děkuji velice :-)
Srdečná gratulace kolegovi Pavlovi (Třinec) k postupu do pozice Q a hodně úspěchů nejen v analýze, ale i v syntéze přeji.
Takže hlásim príchod jari do Bratislavy...
Pred pár rokmi by som už sadala na bicykel (nevyčistený a nenamazaný, iba s nafúkanými pneumatikami, pritiahnutými skrutkami a
skontrolovanými brzdami) a chvátala na svoje obľúbené cyklistické trasy. Možno niekedy ešte aj to bude.
Všetkých srdečne zdravím do všetkých kútov oboch republík aj do sveta, majte sa fajn... Dana
↑ Dana1: Ja keď som sa na posledy bicykloval, tak sa mi pokazil pedál. Z môjho perfektného bicykla sa v priebehu troch rokov (vďaka mojej lajdáckosti) stal nezávidenia hodný ošúchaný kus, železe, kde už asi nie je vec, ktorá by fungovala tak, ako by mala. Tak ale po prečítaní tvojho príspevku rozmýšľam, že s tým dačo spravím. Minimálne bicykel veľmi urýchľuje dopravu v našom malom mestečku.
Mimochodom. Kto mal na bicykli viac defektov ako ja? Ja som ich mal za tie tri roky aj cez 40. Niekedy sa mi dokonca stalo, že v jeden deň dva (spravil som defekt, opravil a opäť spravil) :D.
↑ pizet:
Mne raz odpadla matica z pedála v sobotu, asi 5km od Šamorína. Dajako som dokuľhala po asfaltke, popri nákladných autách do toho mesta a dajakým zázrakom ešte aj maticu zohnala. Úplne na poslednú chvíľu som dorazila presne k obchodu, kde to mali a bola som v ten deň už posledný zákazník... Potom človek nemá veriť na zázraky, už som špekulovala, ako sa preboha z toho Šamorína dostanem s tým dorantaným bicyklom naspäť do Bratislavy...
Mala som (za dlhé, dlhé roky, možno takých 25) dva defekty a oba som si (asi tak za 1,5 hodiny, už celá zúrivá, že mi to nejde) sama opravila... Jeden bol v lese a jeden na asfaltke, hneď za mestom.
A je to tu ... zajtra je maturita zo SJL. Už treba len nahodiť dobrý mindset a ide sa. Sloh by som za 150 minút mal napísať nejaký.
↑ pizet:
Držím palce ;-)
Mňa to čaká o rok, brrrr :/
↑ Dana1:↑ hradecek: Ďakujem.
↑ hradecek:
↑ pizet:
Vy s tím naděláte na VŠ budete mít takových "maturit" každý semestr několik a to z více předmětů než nyní.