Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Grum:
To chapu, takze jsi se pravdepodobnost uz nekdy predtim asi ucil, ja ten priklad nechci cely vyresit za tebe, protoze to ti asi moc nepomuze. Pravdepodobnost mas vzdy
, kde p jsou vsechny priznive moznosti a v jsou vsechny moznosti. Z toho se da usoudit, ze jmenovatel vsech techto uloh by mel byt
. Mas nejakou ideu na prvni ulohu?
↑ Grum:
Ja se do tebe nenavazim, jen nevim, jak te mam jinak navest krom toho prozradit ti vysledek.
Vyresim za tebe tedy acko:
a) medzi nimi bude eso
Mame tri moznosti, vytahneme jedno eso:
A toto musime vynasobit tim, ze dalsi karty esa byt nemuzou, jedno eso je venku, zbyva tedy 31 karet, z nichz 28 nejsou esa:
vytahneme dve esa:
A toto musime vynasobit tim, ze dalsi karta eso byt nemuze, dve esa jsou venku, zbyva tedy 30 karet, z nichz 28 nejsou esa:
a posledni moznost, vytahneme tri esa:
Tyto moznost jsou disjunktni, takze je secteme.
↑ OiBobik:
dekuju (muj verny hledac chyb =)), jsem to opravil vsude predtim, protoze me to tam ty choosy uplne nejak blbly a pral jsem se s tim a uz jsem se na to pak vykvakl