Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Uznávám tenhle příklad vážně nedokážu vypočítat , vůbec nevím jak bych měla postupovat , jen se to potřebuju naučit a nemá mi to kdo vysvětlit , tak se moc omlouvám , že Vás s tím zatěžuju ale tohle jsou vážně dva úkoly který nedokážu vypočítat, tak kdyby mi někdo pomohl nebo poradil jak na to budu mu moc vděčná.Předem děkuju
ano, děkuji. Tedy potřebuješ si sestavit 2 přímky=osy stran.
Kterými body prochází osa strany AB? A jako vlastnost má osa strany AB k samotné straně AB? Děkuji.
Děkuji, tedy mohli bychom mít vektor AB, který je k ose normálový a bod S, kterým osa prochází. Kterou rovnici přímky dokážeme sestavit?
Můžeme využit ještě některý bod ze zadání pro sestavení rovnice osy bez toho, abychom hledali střed úsečky AB? Děkuji.
↑ sabol:
Já se teď musím omluvit, budu mímo počítač. Myslím si, že úloha je rozpracována, zkus to dopracovat do konce, věřím, že určitě budeš mít pomoc i od kolegů.
Kolegům děkuji.
----------------
A dodržuj, prosím, pravidla.

↑ sabol:
Osy stran procházejí středem strany a jsou na tuto stranu kolmé
Stačí Ti tedy:
1) Určit souřadnice 2 středů stran
2) Určit rovnice 2 stran trojúhelníku resp. rovnice os
3) Určit průsečík těchto os jako řešení soustavy 2 rovnic o 2 neznámých.
4) Řešením je hledaný střed kružnice opsané.
Pokud budeš dobře počítat mělo by ti vyjít: