Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ Galileo:
Grafom obidvoch rovnic je priamka. Cize treba nakreslit dve priamky a riesenim su suradnice bodu, v ktorom sa pretnu.
Ak nevies, ako nakreslit graf priamky, tak treba najst nejake 2 rozne body na kazdej priamke, a to tak, ze si vymyslis hocijake x a dopocitas y. Napriklad na druhej priamke: ak x=3, tak y=2, teda jeden bod mame [3,2].
V tej prvej neviem ci je iba premenna x alebo je to preklep :)
↑ mikee:
Ano, ta rovnice bez y mě právě mátla, a tak jsem nevěděl jak něco takového vyřešit, protože jsem si říkal, že bez y to asi moc nedává smysl :). Zjistil, že se zadavatel spletl a zapomněl říct y. Takže díky, teď už to spočítám.
↑ Galileo:
Inak dalo by sa to aj keby tam bolo 3x-5 = -1. Iba by si si to upravil na tvar 3x = 4, alebo x = 4/3. Cize to je taka priamka, ktorej kazdy bod ma x-ovu suradnicu 4/3 a y-ovu suradnicu hocijaku, cize priamka, ktora je kolma na os x a pretina ju v bode 4/3. Takze dala by sa bez problemov nakreslit aj takato priamka, keby si nahodou narazil aj na taky priklad :)
↑ Galileo:
No to je z matematickeho hladiska nespravny zapis.. :) Spravne by bolo bud x=3,y=2, alebo [x,y] = [3,2], alebo napriklad K = {[3,2]}.
Stránky: 1