Dobrý den mám takovouto derivaci
ale nevím jestli mohu použít vzorec 
případně 
zkoušel jsem to počítat ale výsledkem si nejsem jistý, budu rád za rady, děkuji ;)
případně mám dost velký problém derivovat![kopírovat do textarea $y = \frac{\sqrt[\sin x]{\cos x . \text{tg}x} . \ln x }{\sin ^{e^{x}} . \sin x^{\cos x^{\text{tg}x}}}$](/mathtex/88/883bdf69d3c0c1e220fba2f55c1ac897.gif)
jelikož nevím jak začít jestli musím každou proměnnou derivovat zvlášť nebo nevím :/ ze střední už si to bohužel vůbec nepamatuji

Ahoj,
buďto to umocníš na čtvrtou a budeš derivovat součet (pracné), nebo využiješ pravidlo o derivování složené funkce - což je tady jednodušší (derivace vnější krát derivace vnitřní).

Hanis: aha děkuji, o vzorci derivace složené fce jsem nevěděl takže mi to vyšlo

To je správně. A ten druhý příklad je na používání pravidel - derivace součinu, podílu, složené funkce, ale je to svin...škaredé.

takze mam zacit vzoreckem na derivaci zlomku a vysledkem skoncim at vyjde jakkoliv ? nebo zkusim pred tim jeste zlomek zjednodusit a pripadne pokratit
↑ elektronaut:![kopírovat do textarea $y = \frac{\sqrt[\sin x]{\cos x . \text{tg}x} . \ln x }{\sin ^{e^{x}} . \sin x^{\cos x^{\text{tg}x}}}$](/mathtex/88/883bdf69d3c0c1e220fba2f55c1ac897.gif)
ano, měla bych snahu ještě upravit, asi by nakonec nastoupilo logaritmické derivování. V každém případě některé momenty zápisu nemají smysl:
\sin ^{e^{x}} . \sin x^{\cos x^{\text{tg}x}}}
červeně vyznačenému sin (v jmenovateli) chybí argument.