Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Fredy.00:
nejako mi to došlo, že tu by mohol byť problém...:)
Tak už by si mal potom vedieť vypočítať všetko...:)
↑ Fredy.00:
↑↑ Fredy.00:
Mnou určené:
a (2;7)
b ( 8 ;3)
c (7;3)
d (5;6)
takže strana a je:
4,25
↑ Fredy.00:
tie vrcholy, to sú body; neoznačuj ich teda malými písmenami, ale veľkými. Inak sa Ti budú pliesť body s dĺžkami úsečiek!
Zadanie nemôže byť ľubovoľné. Skús toto:
A[-2.2], B[8,2], C[3,-1], D[3,5]
↑ Fredy.00: pán Bůh nejsem, to si můžeš odpustit
tobě zadaná (nebo tebou zadaná) elipsa nemá osy rovnoběžné s osami x a y, proto nemůžeme "pouze" odečítat xové nebo ypsilonové souřadnice, ale počítáme vzdálenost bodů (to jsi říkal v prvním příspěvku), jak jsi počítal vzdálenost bodu A a B?
ještě bych si dovolil reagovat na tvůj příspěvek ↑ Fredy.00:
a to sice, že obsah příspěvku ↑↑ Arabela: (o tom, co je to hlavní/vedlejší osa/poloosa) jsi mohl najít v příspěvcích
↑↑ Honzc:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
takže mi k tomu něco řekni
↑ Fredy.00: nikdo neřekl co je to hlavní/vedlejší osa/poloosa? opět jsi asi nepochopil příspěvek ↑ mikl3:
ve všech příspěvcích
↑↑ Honzc:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
↑↑ mikl3:
to máš uvedené, v některých jsou odkazy na podrobné materiály, kde to je vysvětleno
dokonce ještě na obrázek, který jasně demonstruje rovnost délek strany a z "tvého" trojúhelníku (obrázku) a hlavní poloosy
↑ Fredy.00: nikdo ti neuvedl, že délka hlavní poloosy je vzdálenost vrcholů A a D
↑ Arabela: a mé příspěvky jsou v rozporu?
dokonce si myslím, že můj příspěvek ↑ mikl3: - na který jsi reagovala - říká to samé, co tvůj ↑ Arabela:
↑ Fredy.00: příspěvek od Arabely je správný, píše v něm, že vzdálenost D a F je délka hlavní poloosy
jenže ty tvrdíš, že to je vzdálenost D a A, nevím, kde jsi k tomu přišel, nikdo ti to v tomhle tématu nepsal
↑ Fredy.00: Fredy.00, já nemám v úmyslu ti zde dělat problémy, ale už to zde bylo napsané tolikrát, zkus prostudovat nějaký odkaz z mého příspěvku na minulé straně, tam jsou elipsy krásně vysvětlení
okrajově - body K a L leží na elipse, tudíž splňují definici elipsy, to je ale vedlejší
napíšu to podesáté - vzdálenost hlavních vrcholů elipsy je délka hlavní osy elipsy (polovina pro poloosu), vzdálenost vedlejších vrcholů elipsy je délka vedlejší osy elipsy (polovina pro poloosu)
dokážeš vypočítat délky os/poloos, když je elipsa zadaná vrcholy?
↑ mikl3:
No, já ti řeknu jak jsem to pochopil, a zda je to tak dobře.
délka vedlejší osy - mám fialově, a vypočtu jí pomocí vzorce na vdzálenost D a C.
hlavní osy elipsy - mám zeleně, a vypočtu jí pomocí vzorce na vdzálenost A a B.
Strana a (šedá) je podle tebe půlka vzdálenosti mezi D a C
Strana e (růžoá) je podle tebe půlka vzdálenosti mezi A a B.
http://imageshack.us/photo/my-images/163/webka.jpg/
FairUse by jelena.
Mám to tak dobře?
A i mě je blbý že sem na tu matiku tak zabedněnej, ale co mám dělat. Oceňuju tvou ochotu.
↑ Fredy.00:
aby nevznikl problém v označování, zkus použít obrázek, kde hlavní vrcholy jsou A a B a vedlejší C a D
na obrázku máš jinak označené vrcholy, ale když použiješ ten "můj", tak tvůj popis už bude dobře
a druhou část tvého tvrzení (od té šedé níž) zkus předělat
jestli se budeme motat mimo, asi vezmu do ruky pero a budu skenovat, ale doufám, že to není to, oč ti jde