Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
EDIT: žádná prosba momentálně :-) viz poslední příspěvek tématu, děkuji.
Dotazník už je hotový, grafologický kurz úspěšně ukončen, řídický průkaz dosažen :-).
Zdravím vás :-)
Mám velkou prosbu:
- naše hodna dcera zpracovala semestralku do anglické semantiky, současti má být dotaznik - rozbor basničky z Alice's Adventures in Wonderland.
Bohužel, bylo nás malo - zodpovědných respondentů, kdo to splnil. Pokud máte čas, chuť a zájem, budu moc vděčna, pokud se zapojite.
Druhé bohužel je, že termín předání do rukou hodné dcery je do dnešních nočních hodin :-)
Jinak to má sama pozitiva - není vyžadovana žádná speciální ználost angličtiny, spíše hrávost a nápaditost (čehož u vás je více, než dost). Odpovídat lze i česky. Potřebný čas na vypracování od 10 minut do 1 hodiny.
Pokud máte zájem, tak to prosím dejte nějak vědet, zda mohu zadání poslat na vaše maily.
Srdečně zdraví Jelena :-)
Zdravim, protoze vidim takovou spoustu pozitiv, rad bych se akce zucastnil. Muzete mi to zaslat na mail na mendelu.cz.
Ale odpovim asi az vecer.
Zdravím vás a moc a moc děkuji :-)
Ještě děkuji kolegovi ttopi za zaslaní vyplněného dotazníku.
Od včerejška nás zlobí připojení, ale zatim jsem něco zajistila alespoň provizorně :-)
↑ jelena:
ja jsem pres den nasel malo casu, tak k tomu zasednu az za chvili.
Zdravím vás a moooooc děkuji za pomoc.
Myslím, že tak kvalitní komplet odpovědí nemůže mít nikdo jiný z celého ročníku :-)
(když si představim, že tam bude třeba uvedeno, že dotazníkového šetření se zůčastnílo i pár Einsteinu, další zajimavosti bylo, že 2 osoby uvedly, že vyplnění dotazníku bylo v prímé časové souvislosti se zkouškou z mat. analýzy)
Pokud vás bude zajimat, tak vznik tématu byl založen na větě, kterou mi řekla hodně dávno moje babička jako příklad věty umělého jazyka - věta zachovává veškeré znaky jazyka přirozeného.
Zde a
zde můžete vidět jednu z variant věty a jeji překlad také do češtiny - no nic moc, mohli bychom navrhnout lepší :-)
Obdobné metodě byla vystavena moje maminka, kdy se měla v dospelém věku naučit anglickou gramatiku tak, že podstatné gramatické jevy se procvičovaly na jedné umělé větě.
↑ O.o:-bohužel, mail se neobjevil, doufám, že jsi ten čas věnoval studiu chemie :-)
Hezký večer:-) doufám, že se mi podaří zajistit stabilnější připojení, než mám teď a ještě jednou všem vám moc a moc děkuji :-)
↑ lukaszh:
Díky, určitě si na tebe vzpomenu, ale ta zkouška je z mé strany tak trochu o náhodě, respk. štěstí vybírání odpovědí ;)
Zdravím vás a s potěšením sděluji, že na účet úspěšné podpory zkoušek z matematiky, fyziky, chemie... si můžete přidat také předmět "Úvod do lexikologie a sémantiky".
Citat z mailu od hodné dcery:
"Hello everybody,
thank you very much for your help with the poem Jabberwocky, today I have received the results from the teacher and they were very satisfying :-)"
a co nás čeká dál: "Be well and when I have another great ideas about nonsense, I will ask you again, since your work was very helpful."
Dělá nám radost samozřejmě ve všech předmětech, zejména oceňujeme úspěšně složenou zkoušku z předmětu "Pružnost a pevnost" :-)
Zároveň blahopřeji všem vám, co máte úspěšně složenou zkoušku analýzy, biologie a všeho, co se podařilo. Kolega O.o by mohl nahlásit výsledek z chemie a kolega lukaszh - jak dopadla algebra?
Ještě jednou děkuji za pomoc :-)
↑ jelena:
Dopadlo to za B. Analýza bola taktiež za B. Teším sa, myslel som, že to bude horšie :)
Zdravím vás,
navazuji na vaši záslužnou aktivitu ve studiu angličtiny hodné dcery.
Teď nám dovezla ukazku, jak se provádí reedice - možna někdo také má tento obrázkový slovensko-anglicko-nemecký slovník (vydáno 1990 Mladá leta jako překlad originálu z roku 1963) - v odkazu je srovnání vydání z roku 1963 a 1991 (změny jsou vyznačeny po klepnutí na jednotlivé obrázky a po projetí po obrázku myši, pod obrázkem je zdůvodnění změny). Hezkou zábavu :-)
------
Hodná dcera má bakalářku na téma E-learning pro Practise English, úprava má být dle standardu MLA (to je speciální sdělení pro kolegu halogana) a zatím má dvě testovací skupiny. Ale pro jistotu si rezervujte nějaký čas pro případné zařazení do výcviku :-)
↑ jelena:Podle toho velkého E bych tipoval, že je to nějaké téma z Botanické ;) Pokud jde o dodržení požadavků na úpravu bc práce, lze s výhodou použít balík fithesis pro TeX: http://www.fi.muni.cz/~xpavlov/fithesis/ -- nevím, jestli je to podle MLA, ale je to (alespoň na FI) běžný postup.
----
To mi trochu připomíná, že jsem onehdá komusi slíbil, že něco napíšu ... ;)
↑ Kondr:
Zdravím :-)
Velké E je proto, že je to název díla (mělo to být také italicem) - jinak další BLA z MLA nemusím zatím řešit, ale děkuji za odkaz, je potřeba být připravena.
Jinak nevím, jakou družbu navazuje FI s FF, ale teď hodná dcera chtěla, ať ji doplnim nějaký pojem do překladu tohoto textu, reagovala jsem, že v nepřeloženém stavu snad je tomu lépe rozumět. Načež mi bylo řečeno, že takové zdůvodnění asi těžko bude akceptováno v předmětu "Technika překladu". To, co přeložila, bylo ovšem docela slušné, ale ubohé filoložky...
----------
"Tady bude na místě několik slov na vysvětlenou (týkají se většinou věcí, které každá rozumná osoba zná, ale pro každý případ tak učiníme"
↑ jelena:
Jéjda. Z toho slovníka som sa učil svoje prvé slovíčka :-) Taká nostalgia... Ďakujem za odkaz :-) Zaspomínal som si...
↑ lukaszh:
I my ho máme (původní vydání), teď tady leží u stolu, včera jsme ho prohlíželi :-)
-------------
moskyt, cudzokrajný komár :-)
↑ jelena:Myslel jsem to spíš tak že e-lerning (spolu s e-portfoliem a e-mailem) jsou témata celkem oblíbená u nás.
Jinak abych citoval jednu naši kantorku: "Čeština je pouze nákladný folklór." (v kontextu Computer Science a IT literatury).
Navážu na téma o češtině i slovenštině a zdravím vás :-)
již skoro tradičně mám prosbu od hodné dcery - nebude to angličtina, ale prosí o materiály pro závěrečnou práci z 3-letého kurzu "Grafologie a nějaké další ...logie".
Blizké okolí již komplet rozborem prošlo v rámci předchozího kurzu.
Pokud máte zájem podrobit své písmo grafologickému rozboru (zdarma, pochopitelně) - máte možnost.
Materiálem se rozumí text vlastnoručně napsaný propískou na bilý papír a zaslaný k rozboru. Část papírů se použije jako cvičení (dcery nebo dalších spolužáků - pokud papírů bude moc, rozbory však budou ze všeho zaslaného až do nějakého stop-stavu), 4 papíry se vyberou pro obhajobu.
hodná dcera napsal(a):
napište stranu A4, jakékoliv téma, na opačnou stranu: věk, vzdělání, pohlaví a podpis. Je vhodné připojit: koníčky, zaměstnání, proč si nechávám rozbor dělat - co mě konkrétně zajímá, životopis - třeba i jen význačné události. Psát je možno o čemkoli - o sobě, o dětech, o krajině, je to fuk, já to nečtu (lepší psát z hlavy než opisovat, na chyby se nedívám).
pokud by někdo rozbor nechtěl a chtěl by mi něco napsat, uvítám to, na cvičení dobré
Pokud tedy máte zájem, pak, prosím - buď kontaktuje dceru přes interní síť škol, co studuje, (kdo se učastnil anglického dotazníku, má i přímý kontakt) nebo pošlete mi mail přes fórum a já poskytnu kontakt. Pak už budete komunikovat jen se dcerou. Případné další informace už také budou od dcery (tento příspěvek po nějaké době zruším).
Děkuji vám za případný zájem a podporu všestranného rozvoje naši hodné dcery :-)
---
Ještě speciální upozornění do Brna - pozor na cesty a chodníky - hodná dcera v rámci všestranného rozvoje zitrá nastupuje autoškolu.
Stránky: 1