Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 01. 2009 11:00 — Editoval jelena (13. 09. 2010 00:01)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

prosba o pomoc s dotaznikem do anglictiny :-)

EDIT: žádná prosba momentálně :-) viz poslední příspěvek tématu, děkuji.

Dotazník už je hotový, grafologický kurz úspěšně ukončen, řídický průkaz dosažen :-).

Zdravím vás :-)

Mám velkou prosbu:

- naše hodna dcera zpracovala semestralku do anglické semantiky, současti má být dotaznik - rozbor basničky z Alice's Adventures in Wonderland.

Bohužel, bylo nás malo - zodpovědných respondentů, kdo to splnil. Pokud máte čas, chuť a zájem, budu moc vděčna, pokud se zapojite.

Druhé bohužel je, že termín předání do rukou hodné dcery je do dnešních nočních hodin :-)

Jinak to má sama pozitiva - není vyžadovana žádná speciální ználost angličtiny, spíše hrávost a nápaditost (čehož u vás je více, než dost). Odpovídat lze i česky. Potřebný čas na vypracování od 10 minut do 1 hodiny.

Pokud máte zájem, tak to prosím dejte nějak vědet, zda mohu zadání poslat na vaše maily.

Srdečně zdraví Jelena :-)

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 07. 01. 2009 11:45

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Re: prosba o pomoc s dotaznikem do anglictiny :-)

Zdravim, protoze vidim takovou spoustu pozitiv, rad bych se akce zucastnil. Muzete mi to zaslat na mail na mendelu.cz.
Ale odpovim asi az vecer.

#3 07. 01. 2009 12:31 — Editoval lukaszh (08. 11. 2009 21:40)

lukaszh
Místo: Bratislava
Reputace:   37 

↑ jelena:
Ahoj, no ak to bude v mojich silách :-)
EDIT: Neaktuálny e-mail

"The mathematical rules of the universe are visible to men in the form of beauty."
John Michel

#4 07. 01. 2009 15:25

O.o
Veterán
Reputace:   16 

↑ jelena:

Já se rád přidám, pokud to zvládnu a stihnu s učením .)

Email mám tuším na profilu zde na foru.

#5 07. 01. 2009 19:11

jelena
Jelena

Zdravím vás a moc a moc děkuji :-)

Ještě děkuji kolegovi ttopi za zaslaní vyplněného dotazníku.

Od včerejška nás zlobí připojení, ale zatim jsem něco zajistila alespoň provizorně :-)

#6 07. 01. 2009 20:01

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

↑ jelena:
ja jsem pres den nasel malo casu, tak k tomu zasednu az za chvili.

#7 07. 01. 2009 21:48

O.o
Veterán

↑ jelena:

Omlouvám se, už jsem ti přeposlal email, snad došel .)

#8 07. 01. 2009 23:37

jelena
Jelena

Zdravím vás a moooooc děkuji za pomoc.

Myslím, že tak kvalitní komplet odpovědí nemůže mít nikdo jiný z celého ročníku :-)

(když si představim, že tam bude třeba uvedeno, že dotazníkového šetření se zůčastnílo i pár Einsteinu, další zajimavosti bylo, že 2 osoby uvedly, že vyplnění dotazníku bylo v prímé časové souvislosti se zkouškou z mat. analýzy)

Pokud vás bude zajimat, tak vznik tématu byl založen na větě, kterou mi řekla hodně dávno moje babička jako příklad věty umělého jazyka - věta zachovává veškeré znaky jazyka přirozeného.
Zde a
zde můžete vidět jednu z variant věty a jeji překlad také do češtiny - no nic moc, mohli bychom navrhnout lepší :-)

Obdobné metodě byla vystavena moje maminka, kdy se měla v dospelém věku naučit anglickou gramatiku tak, že podstatné gramatické jevy se procvičovaly na jedné umělé větě.

↑ O.o:-bohužel, mail se neobjevil, doufám, že jsi ten čas věnoval studiu chemie :-)

Hezký večer:-) doufám, že se mi podaří zajistit stabilnější připojení, než mám teď  a ještě jednou všem vám moc a moc děkuji :-)

#9 07. 01. 2009 23:49

lukaszh

"The mathematical rules of the universe are visible to men in the form of beauty."
John Michel

#10 07. 01. 2009 23:50

O.o
Veterán

↑ jelena:

No má mza pár hodin zkoušku z biologie, tak jsem ten čas věnoval tomu ;)

#11 07. 01. 2009 23:51

lukaszh

↑ O.o:
Tak držím palce :-)

John Michel

#12 08. 01. 2009 07:48

O.o
Veterán

↑ lukaszh:

Díky, určitě si na tebe vzpomenu, ale ta zkouška je z mé strany tak trochu o náhodě, respk. štěstí vybírání odpovědí ;)

#13 24. 01. 2009 23:50

jelena
Jelena

Zdravím vás a s potěšením sděluji, že na účet úspěšné podpory zkoušek z matematiky, fyziky, chemie... si můžete přidat také předmět "Úvod do lexikologie a sémantiky".

Citat z mailu od hodné dcery:

"Hello everybody,
thank you very much for your help with the poem Jabberwocky, today I have received the results from the teacher and they were very satisfying :-)"

a co nás čeká dál: "Be well and when I have another great ideas about nonsense, I will ask you again, since your work was very helpful."

Dělá nám radost samozřejmě ve všech předmětech, zejména oceňujeme úspěšně složenou zkoušku z předmětu "Pružnost a pevnost" :-)

Zároveň blahopřeji všem vám, co máte úspěšně složenou zkoušku analýzy, biologie a všeho, co se podařilo. Kolega O.o by mohl nahlásit výsledek z chemie a kolega lukaszh - jak dopadla algebra?

Ještě jednou děkuji za pomoc :-)

#14 24. 01. 2009 23:52

lukaszh

↑ jelena:
Dopadlo to za B. Analýza bola taktiež za B. Teším sa, myslel som, že to bude horšie :)

John Michel

#15 07. 11. 2009 23:52 — Editoval jelena (07. 11. 2009 23:58)

jelena
Jelena

Zdravím vás,

navazuji na vaši záslužnou aktivitu ve studiu angličtiny hodné dcery.

Teď nám dovezla ukazku, jak se provádí reedice - možna někdo také má tento obrázkový slovensko-anglicko-nemecký slovník (vydáno 1990 Mladá leta jako překlad originálu z roku 1963) - v odkazu je srovnání vydání z roku 1963 a 1991 (změny jsou vyznačeny po klepnutí na jednotlivé obrázky a po projetí po obrázku myši, pod obrázkem je zdůvodnění změny). Hezkou zábavu :-)

------
Hodná dcera má bakalářku na téma E-learning pro Practise English, úprava má být dle standardu MLA (to je speciální sdělení pro kolegu halogana) a zatím má dvě testovací skupiny. Ale pro jistotu si rezervujte nějaký čas pro případné zařazení do výcviku :-)

#16 08. 11. 2009 17:19

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Podle toho velkého E bych tipoval, že je to nějaké téma z Botanické ;) Pokud jde o dodržení požadavků na úpravu bc práce, lze s výhodou použít balík fithesis pro TeX: http://www.fi.muni.cz/~xpavlov/fithesis/ -- nevím, jestli je to podle MLA, ale je to (alespoň na FI) běžný postup.
----
To mi trochu připomíná, že jsem onehdá komusi slíbil, že něco napíšu ... ;)

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#17 08. 11. 2009 21:27

jelena
Jelena

↑ Kondr:

Zdravím :-)

Velké E je proto, že je to název díla (mělo to být také italicem) - jinak další BLA z MLA nemusím zatím řešit, ale děkuji za odkaz, je potřeba být připravena.

Jinak nevím, jakou družbu navazuje FI s FF, ale teď hodná dcera chtěla, ať ji doplnim nějaký pojem do překladu tohoto textu, reagovala jsem, že v nepřeloženém stavu snad je tomu lépe rozumět. Načež mi bylo řečeno, že takové zdůvodnění asi těžko bude akceptováno v předmětu "Technika překladu". To, co přeložila, bylo ovšem docela slušné, ale ubohé filoložky...

----------
"Tady bude na místě několik slov na vysvětlenou (týkají se většinou věcí, které každá rozumná osoba zná, ale pro každý případ tak učiníme"

#18 08. 11. 2009 21:39

lukaszh

↑ jelena:
Jéjda. Z toho slovníka som sa učil svoje prvé slovíčka :-) Taká nostalgia... Ďakujem za odkaz :-) Zaspomínal som si...

John Michel

#19 08. 11. 2009 21:43

jelena
Jelena

↑ lukaszh:

I my ho máme (původní vydání), teď tady leží u stolu, včera jsme ho prohlíželi :-)

-------------
moskyt, cudzokrajný komár :-)

#20 08. 11. 2009 22:59

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Myslel jsem to spíš tak že e-lerning (spolu s e-portfoliem  a e-mailem) jsou témata celkem oblíbená u nás.

Jinak abych citoval jednu naši kantorku: "Čeština je pouze nákladný folklór." (v kontextu Computer Science a IT literatury).

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#21 13. 01. 2010 00:31

jelena
Jelena

Navážu na téma o češtině i slovenštině a zdravím vás :-)

již skoro tradičně mám prosbu od hodné dcery - nebude to angličtina, ale prosí o materiály pro závěrečnou práci z 3-letého kurzu "Grafologie a nějaké další ...logie".

Blizké okolí již komplet rozborem prošlo v rámci předchozího kurzu.

Pokud máte zájem podrobit své písmo grafologickému rozboru (zdarma, pochopitelně) - máte možnost.

Materiálem se rozumí text vlastnoručně napsaný propískou na bilý papír a zaslaný k rozboru. Část papírů se použije jako cvičení (dcery nebo dalších spolužáků - pokud papírů bude moc, rozbory však budou ze všeho zaslaného až do nějakého stop-stavu), 4 papíry se vyberou pro obhajobu.   

hodná dcera napsal(a):

napište stranu A4, jakékoliv téma, na opačnou stranu: věk, vzdělání, pohlaví a podpis. Je vhodné připojit: koníčky, zaměstnání, proč si nechávám rozbor dělat - co mě konkrétně zajímá, životopis - třeba i jen význačné události. Psát je možno o čemkoli - o sobě, o dětech, o krajině, je to fuk, já to nečtu (lepší psát z hlavy než opisovat, na chyby se nedívám).

pokud by někdo rozbor nechtěl a chtěl by mi něco napsat, uvítám to, na cvičení dobré

Pokud tedy máte zájem, pak, prosím - buď kontaktuje dceru přes interní síť škol, co studuje, (kdo se učastnil anglického dotazníku, má i přímý kontakt) nebo pošlete mi mail přes fórum a já poskytnu kontakt. Pak už budete komunikovat jen se dcerou. Případné další informace už také budou od dcery (tento příspěvek po nějaké době zruším).

Děkuji vám za případný zájem a podporu všestranného rozvoje naši hodné dcery :-)

---
Ještě speciální upozornění do Brna - pozor na cesty a chodníky - hodná dcera v rámci všestranného rozvoje zitrá nastupuje autoškolu.

#22 13. 01. 2010 07:18

Ivana
Reputace:   32 

↑ jelena: Ahoj Jeleno  :-) , samozřejmě ti pomohu , dej své hodné
dceři kontakt na můj meil . Hezký zimní den :-) I.

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#23 13. 01. 2010 13:27

jelena
Jelena

↑ Ivana: děkuji, Ivano, a také přeji hezký den a zdravím u vás (pořád máme velmi pěkný sníh, že ano :-)

Zápatí