Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 01. 2009 11:00 — Editoval jelena (13. 09. 2010 00:01)

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

prosba o pomoc s dotaznikem do anglictiny :-)

EDIT: žádná prosba momentálně :-) viz poslední příspěvek tématu, děkuji.

Dotazník už je hotový, grafologický kurz úspěšně ukončen, řídický průkaz dosažen :-).

Zdravím vás :-)

Mám velkou prosbu:

- naše hodna dcera zpracovala semestralku do anglické semantiky, současti má být dotaznik - rozbor basničky z Alice's Adventures in Wonderland.

Bohužel, bylo nás malo - zodpovědných respondentů, kdo to splnil. Pokud máte čas, chuť a zájem, budu moc vděčna, pokud se zapojite.

Druhé bohužel je, že termín předání do rukou hodné dcery je do dnešních nočních hodin :-)

Jinak to má sama pozitiva - není vyžadovana žádná speciální ználost angličtiny, spíše hrávost a nápaditost (čehož u vás je více, než dost). Odpovídat lze i česky. Potřebný čas na vypracování od 10 minut do 1 hodiny.

Pokud máte zájem, tak to prosím dejte nějak vědet, zda mohu zadání poslat na vaše maily.

Srdečně zdraví Jelena :-)

• (téma jako vyřešené označil(a) jelena)

#2 07. 01. 2009 11:45

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

Re: prosba o pomoc s dotaznikem do anglictiny :-)

Zdravim, protoze vidim takovou spoustu pozitiv, rad bych se akce zucastnil. Muzete mi to zaslat na mail na mendelu.cz.
Ale odpovim asi az vecer.

#3 07. 01. 2009 12:31 — Editoval lukaszh (08. 11. 2009 21:40)

lukaszh
Místo: Bratislava
Reputace:   37 

↑ jelena:
Ahoj, no ak to bude v mojich silách :-)
EDIT: Neaktuálny e-mail

"The mathematical rules of the universe are visible to men in the form of beauty."
John Michel

#4 07. 01. 2009 15:25

O.o
Veterán
Reputace:   16 

↑ jelena:

Já se rád přidám, pokud to zvládnu a stihnu s učením .)

Email mám tuším na profilu zde na foru.

#5 07. 01. 2009 19:11

jelena
Jelena

Zdravím vás a moc a moc děkuji :-)

Ještě děkuji kolegovi ttopi za zaslaní vyplněného dotazníku.

Od včerejška nás zlobí připojení, ale zatim jsem něco zajistila alespoň provizorně :-)

#6 07. 01. 2009 20:01

kaja.marik
Veterán
Reputace:   57 

↑ jelena:
ja jsem pres den nasel malo casu, tak k tomu zasednu az za chvili.

#7 07. 01. 2009 21:48

O.o
Veterán

↑ jelena:

Omlouvám se, už jsem ti přeposlal email, snad došel .)

#8 07. 01. 2009 23:37

jelena
Jelena

Zdravím vás a moooooc děkuji za pomoc.

Myslím, že tak kvalitní komplet odpovědí nemůže mít nikdo jiný z celého ročníku :-)

(když si představim, že tam bude třeba uvedeno, že dotazníkového šetření se zůčastnílo i pár Einsteinu, další zajimavosti bylo, že 2 osoby uvedly, že vyplnění dotazníku bylo v prímé časové souvislosti se zkouškou z mat. analýzy)

Pokud vás bude zajimat, tak vznik tématu byl založen na větě, kterou mi řekla hodně dávno moje babička jako příklad věty umělého jazyka - věta zachovává veškeré znaky jazyka přirozeného.
Zde a
zde můžete vidět jednu z variant věty a jeji překlad také do češtiny - no nic moc, mohli bychom navrhnout lepší :-)

Obdobné metodě byla vystavena moje maminka, kdy se měla v dospelém věku naučit anglickou gramatiku tak, že podstatné gramatické jevy se procvičovaly na jedné umělé větě.

↑ O.o:-bohužel, mail se neobjevil, doufám, že jsi ten čas věnoval studiu chemie :-)

Hezký večer:-) doufám, že se mi podaří zajistit stabilnější připojení, než mám teď  a ještě jednou všem vám moc a moc děkuji :-)

#9 07. 01. 2009 23:49

lukaszh

"The mathematical rules of the universe are visible to men in the form of beauty."
John Michel

#10 07. 01. 2009 23:50

O.o
Veterán

↑ jelena:

No má mza pár hodin zkoušku z biologie, tak jsem ten čas věnoval tomu ;)

#11 07. 01. 2009 23:51

lukaszh

↑ O.o:
Tak držím palce :-)

John Michel

#12 08. 01. 2009 07:48

O.o
Veterán

↑ lukaszh:

Díky, určitě si na tebe vzpomenu, ale ta zkouška je z mé strany tak trochu o náhodě, respk. štěstí vybírání odpovědí ;)

#13 24. 01. 2009 23:50

jelena
Jelena

Zdravím vás a s potěšením sděluji, že na účet úspěšné podpory zkoušek z matematiky, fyziky, chemie... si můžete přidat také předmět "Úvod do lexikologie a sémantiky".

Citat z mailu od hodné dcery:

"Hello everybody,
thank you very much for your help with the poem Jabberwocky, today I have received the results from the teacher and they were very satisfying :-)"

a co nás čeká dál: "Be well and when I have another great ideas about nonsense, I will ask you again, since your work was very helpful."

Dělá nám radost samozřejmě ve všech předmětech, zejména oceňujeme úspěšně složenou zkoušku z předmětu "Pružnost a pevnost" :-)

Zároveň blahopřeji všem vám, co máte úspěšně složenou zkoušku analýzy, biologie a všeho, co se podařilo. Kolega O.o by mohl nahlásit výsledek z chemie a kolega lukaszh - jak dopadla algebra?

Ještě jednou děkuji za pomoc :-)

#14 24. 01. 2009 23:52

lukaszh

↑ jelena:
Dopadlo to za B. Analýza bola taktiež za B. Teším sa, myslel som, že to bude horšie :)

John Michel

#15 07. 11. 2009 23:52 — Editoval jelena (07. 11. 2009 23:58)

jelena
Jelena

Zdravím vás,

navazuji na vaši záslužnou aktivitu ve studiu angličtiny hodné dcery.

Teď nám dovezla ukazku, jak se provádí reedice - možna někdo také má tento obrázkový slovensko-anglicko-nemecký slovník (vydáno 1990 Mladá leta jako překlad originálu z roku 1963) - v odkazu je srovnání vydání z roku 1963 a 1991 (změny jsou vyznačeny po klepnutí na jednotlivé obrázky a po projetí po obrázku myši, pod obrázkem je zdůvodnění změny). Hezkou zábavu :-)

------
Hodná dcera má bakalářku na téma E-learning pro Practise English, úprava má být dle standardu MLA (to je speciální sdělení pro kolegu halogana) a zatím má dvě testovací skupiny. Ale pro jistotu si rezervujte nějaký čas pro případné zařazení do výcviku :-)

#16 08. 11. 2009 17:19

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Podle toho velkého E bych tipoval, že je to nějaké téma z Botanické ;) Pokud jde o dodržení požadavků na úpravu bc práce, lze s výhodou použít balík fithesis pro TeX: http://www.fi.muni.cz/~xpavlov/fithesis/ -- nevím, jestli je to podle MLA, ale je to (alespoň na FI) běžný postup.
----
To mi trochu připomíná, že jsem onehdá komusi slíbil, že něco napíšu ... ;)

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#17 08. 11. 2009 21:27

jelena
Jelena

↑ Kondr:

Zdravím :-)

Velké E je proto, že je to název díla (mělo to být také italicem) - jinak další BLA z MLA nemusím zatím řešit, ale děkuji za odkaz, je potřeba být připravena.

Jinak nevím, jakou družbu navazuje FI s FF, ale teď hodná dcera chtěla, ať ji doplnim nějaký pojem do překladu tohoto textu, reagovala jsem, že v nepřeloženém stavu snad je tomu lépe rozumět. Načež mi bylo řečeno, že takové zdůvodnění asi těžko bude akceptováno v předmětu "Technika překladu". To, co přeložila, bylo ovšem docela slušné, ale ubohé filoložky...

----------
"Tady bude na místě několik slov na vysvětlenou (týkají se většinou věcí, které každá rozumná osoba zná, ale pro každý případ tak učiníme"

#18 08. 11. 2009 21:39

lukaszh

↑ jelena:
Jéjda. Z toho slovníka som sa učil svoje prvé slovíčka :-) Taká nostalgia... Ďakujem za odkaz :-) Zaspomínal som si...

John Michel

#19 08. 11. 2009 21:43

jelena
Jelena

↑ lukaszh:

I my ho máme (původní vydání), teď tady leží u stolu, včera jsme ho prohlíželi :-)

-------------
moskyt, cudzokrajný komár :-)

#20 08. 11. 2009 22:59

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

↑ jelena:Myslel jsem to spíš tak že e-lerning (spolu s e-portfoliem  a e-mailem) jsou témata celkem oblíbená u nás.

Jinak abych citoval jednu naši kantorku: "Čeština je pouze nákladný folklór." (v kontextu Computer Science a IT literatury).

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#21 13. 01. 2010 00:31

jelena
Jelena

Navážu na téma o češtině i slovenštině a zdravím vás :-)

již skoro tradičně mám prosbu od hodné dcery - nebude to angličtina, ale prosí o materiály pro závěrečnou práci z 3-letého kurzu "Grafologie a nějaké další ...logie".

Blizké okolí již komplet rozborem prošlo v rámci předchozího kurzu.

Pokud máte zájem podrobit své písmo grafologickému rozboru (zdarma, pochopitelně) - máte možnost.

Materiálem se rozumí text vlastnoručně napsaný propískou na bilý papír a zaslaný k rozboru. Část papírů se použije jako cvičení (dcery nebo dalších spolužáků - pokud papírů bude moc, rozbory však budou ze všeho zaslaného až do nějakého stop-stavu), 4 papíry se vyberou pro obhajobu.   

hodná dcera napsal(a):

napište stranu A4, jakékoliv téma, na opačnou stranu: věk, vzdělání, pohlaví a podpis. Je vhodné připojit: koníčky, zaměstnání, proč si nechávám rozbor dělat - co mě konkrétně zajímá, životopis - třeba i jen význačné události. Psát je možno o čemkoli - o sobě, o dětech, o krajině, je to fuk, já to nečtu (lepší psát z hlavy než opisovat, na chyby se nedívám).

pokud by někdo rozbor nechtěl a chtěl by mi něco napsat, uvítám to, na cvičení dobré

Pokud tedy máte zájem, pak, prosím - buď kontaktuje dceru přes interní síť škol, co studuje, (kdo se učastnil anglického dotazníku, má i přímý kontakt) nebo pošlete mi mail přes fórum a já poskytnu kontakt. Pak už budete komunikovat jen se dcerou. Případné další informace už také budou od dcery (tento příspěvek po nějaké době zruším).

Děkuji vám za případný zájem a podporu všestranného rozvoje naši hodné dcery :-)

---
Ještě speciální upozornění do Brna - pozor na cesty a chodníky - hodná dcera v rámci všestranného rozvoje zitrá nastupuje autoškolu.

#22 13. 01. 2010 07:18

Ivana
Reputace:   32 

↑ jelena: Ahoj Jeleno  :-) , samozřejmě ti pomohu , dej své hodné
dceři kontakt na můj meil . Hezký zimní den :-) I.

Jedna krát jedna je  " tisíckrát " jedna :-)

#23 13. 01. 2010 13:27

jelena
Jelena

↑ Ivana: děkuji, Ivano, a také přeji hezký den a zdravím u vás (pořád máme velmi pěkný sníh, že ano :-)

Zápatí