Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím. Pokouším se řešit průběh funkce . Prvně zkouším pracovat s programy, které tohle řeší a byla bych moc vděčná za rady. Zkoušela jsem použít Wolfram http://www.wolframalpha.com/input/?i=%2 … p;a=^_Real , ale ten prý mívá problémy s třetí odmocninou a byla jsem přesměrována na Maw, který se mi ale nedaří použít, asi to tam neumím správně zadat. A také mám otázku, neumí nějaký z těch programů k tomu grafu poskytnout alespoň náčrt řešení? Moc díky za jakoukoliv radu.
Tak ještě zkouším ten Maw a tentokrát jsem z něj dostala první a druhou derivaci, ale graf žádný. Jen to slovo ´graf´ a prázdnou stránku. Nevíte, kde by mohl být problém?
Zdravím,
stejný zápis, jak máš ve WA, jsem použila pro MAW, v záložce Funkce vykreslí graf a můžeš zvolit i přeadresování na průběh funkce (jinak je v záložce Diferenciální počet), také s grafem. Pokud ještě je problém s grafem, zkus uložit jako obrázek screen Tvé obrazovky s hlášením MAW "bez grafu". Děkuji.
Edit: oprava pravopisu
↑ PL4:
mám podobný problem, taky mi to žádné PDF neukáže. Jinak v tom wolframu kdyz to napises takhle
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%2 … 281%2F3%29
tak ti to dole spočítá první derivaci a aj nějaké minima maxima a limitu.
↑ Dopikasan:
Zdravím,
problém s PDF je u smartphonů, používáš? Další příčina se řešila v tomto tématu. Ale jinak by problém s pdf neměl být. Co přesně je v hlášení, když není pdf, je možné screen obrazovky? Děkuji.
S použitím odkazu ve WA bych byla opatrnější, zrovna v odkazu nemá dobře max, min. Třeba ještě zvolit "Use the real‐valued root instead". Nakonec další okolnosti zadání této funkce jsou zde (i způsob zadání 3. odmocniny).
↑ jelena:
Zdar, používám notebook na tu generaci pdf prubehu funkce. a to pdf má 0 bajtů takže ani přejmenování(jak jsem četl na tom odkazu) nebo podobné věci nefungujou. Zkusil jsem to na smartphonua dělá to to samé = 0bajtu graf.pdf
takže nevím co s tím :(
↑ jelena:
aha, možná problem solved, jsem klikal na Funkce -> Grafy elementárních funkcí
ale když dám
Diferenciální počet -> Průběh funkce tak to funguje :D nenapadlo mě hledát pruběh funkce v diferenciálním počtu tak dobré :)
↑ Dopikasan:
když solved, tak označím. Děkuji za zprávu.
Stránky: 1