Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den, Mam niekolko otazok ohladom limit v suvislostou so spojitostou funkcie.
1,Ak je funkcia spojita v bode a, potom ma aj limitu v bode a. Tato veta myslim ze plati.
2, Ak je funkcia spojita na R-(a) alebo inak povedane, je spojita na celej mnozine realnych cisel okrem bodu a, ma v tomto bode limitu? Podla mna ano ale nie som si uplne isty ci musi mat vzdy.
ak je spojitá v nejakom bode tak v ňom má aj limitu tá je potom rovná funkčnej hodnote v tom bode
ak je spojitá všade okrem jedného bodu tak v tom bode nemusí mať limitu napríklad signum(má jednostranné limity v nule ) alebo sin(1/x)(nemá ani jednostranné limity v nule )
↑ Vektor111:,
To zavisi od toho, aka definicia limity je pouzita.
↑ Vektor111:áno ak sa bavíme o reálnych funkciách(alebo aj komplexných) a štandardných definíciách vo všeobecných topologických priestoroch je to trochu zložitejšie ako naznačil vanok
pozdravujem ↑ jarrro:,
Netreba ist daleko v topologii.
Aj v stedoskolskych knihach najdes napr toto.
Ako aj
.
A na vysokej skole sa limituje na jedinu definiciu limity?
My od prveho rocnika VS sme pouzivali viacej situacii, co sa tyka limit, mozno vyvojom sa ide k verziam ligth?
Tak potom by bolo treba vzdy popisat, pouzite limity...
↑ Vektor111:,
Pri
.