Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím, mám tu takový rychlý dotaz, dneska při počítání lokálních extrémů funkce více proměnných jsem narazil na pozitivě semidefinitní formu a nevěděl jsem, jestli napsat, zda je tam lokální min či ne.
Čímž se dostávám k svému dotazu, pokud narazím na pozitivně semidefinitní formu, mohu automaticky napsat, že je v tom bodě lok. minimum?
Já pak počítal i absolutní extrémy a zrovna v tom bodě bylo i absolutní minimum, takže možná i proto bylo lokální?
Rozumim, zrovna včera... taky jsem se mohl podívat do historie fóra.
Napadá mě však další otázka, stačí k tomu, abych řekl že je tam lokální minimum to, že je tam abs. minimum? Je to důvod k tomu abych napsal, ano v bodě A je lok. minimum protože v tomto bodě je i absolutní minimum? Já bych řekl, že ano, absolutní minimum je lokální minimum které má na celé funkci nejnižší hodnotu. Ale mohu se mýlit, tak se raději ptám.