Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahoj, potřeboval bych pomoct s vyhodnocením jedné úlohy "Otestujte, zda jsou data v modelu C=b1+b2*PF+b3*LF zatížena heteroskedasticitou. " a jsou tam 3 sloupce čísel C,PF a LF. Udělá se regresní analýza na základě reziduí se udělá pomocný model a z toho zase regresní analýza a tam jsou 2 čísla "F" a "Významnost F" a z nich se nějak určuje jestli jsou data zatížena homoskedasticitou nebo ne. Pomohl by mi to někdo objasnit prosím?
Jsem si skoro jistý, že správná fráze není "regresní analýza z modelu", ale "regresní analýza modelu".
Udělá se regresní analýza na základě reziduí se udělá pomocný model a z toho zase regresní analýza a tam jsou 2 čísla "F" a "Významnost F"
Za předpokladu, že jsi tohle provedl správně, tě zajímá číslo "Významnost F". Je-li menší nebo rovno 0,05, zamítáš nulovou hypotézu a závěr je, že data jsou zatížena heteroskedasticitou. Je-li vyšší než 0,05, nulovou hypotézu nezamítáš a závěr je, že data heteroskedasticitou zatížena nejsou.
Myslel jsem si to, ale nějak mě u tohohle případu zarazilo to, že tu není zadaná hladina významnosti (0,05), tak jsem si říkal jestli se to nedá ještě poznat na základě p hodnot jednotlivých koeficientů alfa, jestli jsou si rovny nebo tak něco podobnýho mám v poznámkách. A děkuju za odpověď
jestli se to nedá ještě poznat na základě p hodnot jednotlivých koeficientů alfa, jestli jsou si rovny
Podle mě ne.
něco podobnýho mám v poznámkách
Tak sem naskenuj svoje poznámky, určitě se v tom někdo zorientuje a poradí ti.
Stránky: 1