Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím,
abych vás uvedl do problému, zpracovávám projekt na téma dopravního proudu v matematickém modelování. Správně jsem již odvodil rovnici pro dopravní proud ze zákona zachování počtu vozidel a nyní bych rád vypracoval analytické řešení pro konstantní rychlost. Zkoušel jsem nějakou dobu na řešení přijít sám, ale chybí mi potřebná zdatnost, nebo přehlížím něco podstatného. Mohl byste mi s tím někdo pomoci i s případným vysvětlením?
v tomto případě se tedy jedná o případ, kdy je u konstanta, takže se dá celý problém přepsat.
x,t v indexu značí parciální derivaci dle x nebo t,
značí hustotu provozu závislou na x a t. Rychlost u je taktéž závislá na x a t.
Závěrečná interpretace by měla vypadat jako nějaká funkce, která se pouze posouvá, nicméně se k tomu nemohu nějak dopracovat.
Snad jsem problém popsal dostatečně. Za případné nesrovnalosti se omlouvám, ale v daném předmětu matematického modelování mi chybí patřičné základy, pro tento předmět podstatné.
↑ Kushikiro: ahoj, skús si tento výsledok bližšie aplikovať... Odkaz
Stránky: 1