Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
↑ monika26:
Zdravím,
máš vůběc nějaký studijní materiál? - zkus se podívat alespoň na toto: http://www.mojeskola.cz/Vyuka/Php/Learn … rokem7.php
kolega halogan má pravdu - to zadání ↑ monika26:"s plus" nevytvoří žádnou plochu :-( nebí třeba takto?
Jinak nebudu kolegovi už vrtat do výkladu, ať se daří :-)

↑ monika26:
Nakresli si tuto přímku. Podle sklonu a podle průsečíků. Víš, že osou y prochází v bodě [0; 4] a osu x protne... to si dopočti (dosaď za y nulu).
Vznikne ti tedy takový malý trojúhelník, který můžeš řešit integrálem, kde horní mez bude právě průsečík s osou x a dolní mez bude 0 (průsečík s osou y).
Naprostý základ je dobrý náčrtek!
↑ jelena:
Ale jen se vrtej, já za chvíli odcházím na další NSZ (byť jsem přijat :))

↑ monika26:
K tomu prvnímu příkladu - když si jej nakreslíš, tak zjistíš, že ten obsah nespočítáš, protože je vlastně nekonečný.
(chtělo by to online kreslítko a tablet)
↑ halogan :↑ jelena: som z toho debil ale aj tak dakujem za ochotu, ze ste mi odpisali

↑ monika26:
Co nechápeš? Rádi tě ještě popostrčíme, od toho tu jsme :)
↑ halogan: ste zlaty dakujem. nemate nahodou scaner??? ze by ste mi aspon 1 priklad vypocitali na papier a dali to sem?
Stránky: 1