Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ loran:...no , je pravda, že ten výsledek je nějaký krkolomný, ale možná mám někde chybu :
↑ Ivana:
Ivano, zdravím u vás :-)
to je zadání z Petákové - když jsme ho řešili, tak jsme nemohli přijit na nějakou hezkou úpravu - používá se totiž:
Chybu tedy určitě nemáš, jen z nás paní Jindra dělá legraci :-)
↑ jelena:
Jen bych chtěl podotknout, že existuje něco, čemu Rusové říkají "těorema Vjeta"
a když se na tu rovnici podíváte
, tak hned vidíte (vlastně "student střední školy by měl hned vidět")
a 
takže žádný diskriminant ani nic podobného nepočítá a rovnou napíše výsledek.
↑ zdenek1:
Zdeňku, zdravím srdečně a obdivuji optimismus :-)
O existenci теоремы Виета mám jisté tušení, ovšem jelikož vím, že mám problém tohoto razu - viz téměř závěr mého příspěvku, tak používám diskriminant, což po téměř 30 letech od maturity považuji za vcelku dostačující (nejsem matematik, ani učitel matematiky - pracovně potřebuji trochu popisnou statistiku, nic víc).
"student střední školy by měl hned vidět" (c) - realita je taková, že ... % studentů střední školy nevidí ani tu Petákovou, ani jinou učebnici (opravte, prosím, pokud tomu tak není - ale já už nesleduji statistiky, co vidí a nevidí - jsem opravdu rada, že jsem dovedla učinit takové rozhodnutí).
Pokud mi bude (hlavně zdravotně) dopřáno své polopatické zkušenosti předávat na tomto fóru, budu potěšena - pokud ale odborná úroveň fóra je skutečně taková, že mé působení bude na škodu, tak ještě jednou prosím o upozornění, které budu plně respektovat.
Děkuji za doplnění a kolegyňce loran se omlouvám za OT. Hezký pozdrav :-)
↑ jelena:
Jsem překvapená, jak jste dobrá v matematice, když hned podle příkladu poznáte odkud příklad je.Chtěla bych hrozně moc poděkovat za Vaše příspěvky a hlavně pomoc. Už mnohokrát jste mi velice pomohla objasnit různé příklady logickou (polopatisticky) cestou. Moc si vážím Vaší pomoci.Děkuji. Ani ve škole jsem kolikrát nepochopila učivo tak, jak od Vás a od ostatních, kteří jsou ochotní pomoci.
Zrovna tak bych chtěla poděkovat i Ivaně a tak bych mohla jmenovat spoustu dalších . Všem moooooc děkuji