Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
dobrý den,už tri dny se peru s príkladama a ne je vyresit...mám jen zadane priklady a k nim vysledky nic jineho...par jsem jich vypocitala az na tyhle, to je pro me orisek. mohli byste mi poradit?
1)v množině M = (-5, - 3 ostrá závorka rešte nerovnici absolutní hodnota a v ní x + 6 a to je vetší nebo rovno 3 a má to vyjít P = 3
2) řešte dané nerovnice v množině R - absolutní hodnota a v ni je jenom x pak plus absolutní hodnota v ni je x + 3 a to je menší nebo rovno x - 4
3) rešte dané nerovnice v množině R: x + absolutní hodnota a v ni je zlomek jedna třetina - 2x konec absolutní hodnoty a pak je plus a zase absolutní hodnota a v ni je x - zlomek jedna třetina a to je vetší nebo rovno 0
4) rešte dané nerovnice v daných množinách - absolutní hodnoa -7x + 2 konec absolutní hodnoty pak je minus 3 a to je vetší nebo rovno absolutní hodnota x+4 v M = ( - nekonečno, 0 a ostrá závorka. a vyjít by to mělo minus nekonečno, minus zlomen dve jedenáctiny a ostrá závorka
5) rešte v množině R dané nerovnice a máme absolutní hodnotu a v ní zlomek a v čitateli je x1 a ve jmenovateli x-1 a to je vetší než 3 a melo by to vyjít kulata závorka jedna polovina, 1 a kulata závorka sjednoceno kulata závorka a v ní 1,2
6) určete všechna reálná x, pro která platí : absolutní hodnota a v ní je logaritmus a zlomek kde v čitateli je x a ve jmenovateli je dva - 1 to je vetší nebo rovno 2 a vyjit by to melo (0, jedna petina ostrá závorka sjednoceno ostrá závorka 2 000, nekonecno)
dekuju vám moc za rady...
↑ popelka06:
Zdravím,
1) už jsem vysvětlovala, jak si představuji komunikaci v místním prostředí,
2) kolega Zdeněk již toho řešil hodně, ovšem žádná reakce, co jsi pochopila,
3) žádná pravidla necituji, to jen aby nebylo vyčitáno, že pro děvčata máme speciální porozumění - speciálně já nemám.
Tak, prosím, zadání od zadání a kam se podařilo po třidenním snážení dojit. Děkuji za pochopeni.
Ta prvá mi vyšla -3 a nie 3. A zrejme to tak má byť pretože M=(-5;-3> takže P niemôže byť 3
Príklad č.2: |x| + |x+3| <= 4

Stránky: 1