Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, nepomohl by mi prosím někdo s tímto příkladem? Vím, že mám získat určitý integrál srovnáním dvou funkcí, ale nwm jak to tady praktikovat, když tu mám tu rovinu x.
Vypočtěte obsah obrazce ohraničeného křivkou -/2x/+8 (to celé pod odmocninou) a osou x.
↑ Tychi:
Prosím, vím že je to možná hloupá otázka, ale jak vyintegruji odmocninu? ve vzorečníku na to žádný vzoreček nemám.. :( A pak se chci ještě zeptat, když počítám meze, tak jak zjistím která je horní a která dolní?
Díky :)
↑ smoula.modry:
Zdravím,
zakladej si, prosím, nové téma na své dotazy.
odmocnina - záleží na tom, kde se nachází v integrované funkci a co je pod odmocninou a okolo. Je třeba uvádět celé zadání.
A co je ve vzorečníku? (takové slovo jsem ještě neslyšela, znám pouze vzorkovnice a vzorkovník)
horní-dolní: jako budoucího provozního ekonoma se zeptám na takovou odbornou zapeklitost - na rekonstrukci sportovního plácku může EU vyčlenit 50 EURO až 50000 EURO. Jaká je horní mez a jaká je dolní mez prostředků na rekonstrukci plácku? Děkuji.
↑ smoula.modry:Možná, že ti jen pomůže fakt, že např. 
↑ jelena:
Jsem tu nováček, tak ještě moc nevím, jak to tu chodí..
S mezemi je to super přirovnání :) už asi vím o co jde..
Stránky: 1