Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ teolog:
Já tady jěště taky posedím tak hodinuku, možná se vydám nachvíli provetrat. Ale měl bych vlastně otázku. na začátku jste si vyjadřil 1/2 ta pochází z té jedné ?

↑ Daxter:
Ano. Jen připomenu středovou rovnici kružnice:
, kde [m,n] je střed kružnice a r poloměr. Takže ten poloměr jsem zjistil jako odmocninu pravé strany upravené rovnice. Žádný jiný vzorec na výpočet poloměru neznám.
EDIT: Ještě k tomu vzorečku. Moc by mne zajímalo, kde jste na něj přišel a jak přesně ten vzorec vypadá. Abych řekl pravdu, přijde mi trochu podezřelý. Tak abyste nežil v nějaké mylné představě platnosti nějakého nesmyslu (čímž nechci říct předem, že to je nesmysl).
↑ teolog:
ten vzorec pro výpočet r=odmocnina a^2+b^ - 4c/ 4 našel jsem ho v pdf k výpočtu kuželoseček na http://dagles.klenot.cz/rihova/kuzelosecky.pdf kousek níže. Ale už jsem na něj zapomněl.
Měl bych otázku.v rovnici x^2+y^2-4x+8y-16 = 0
(x^2-4x+2^2)-4+(y^8y+4^2)-4^2 - 16 = 0
(x-2)^2 + (y+4)^2 - 36 = 0
(x-2)^2+ (y+4)^2 = 36
nechápu jak nam paní učitelka udělal z 16 , 36ku ?? Jinak tu čtyřku přidanou jsem pochopil, že se chtěla zbavit třetích členu toho 2^2 a 4^2.
č↑ teolog:
Vzorec by fungoval pekne, ovšem kdyby b nebylo -1, ale jedna
Mohu se zeptat v kolik vstáváte ? Já tak ve tří. Jdu do práce a večer hned po práci do šškoly, takže budu vypadat zajímavě až vstatnu :)
Teď se jdu provětrat, takže tak za půl hodinky jsem tu..

↑ Daxter:
Zkuste umocnit tuto závorku: (x+3)^2 a výsledek sem napište.
V kolik budu vstávat ještě nevím, ale čím dříve, tím lépe, dejme tomu v sedm.
EDIT: V tom vzorci je b^2, takže z mínus jedna to bude plus jedna :)