Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Do finále turnaje v žákovské kopané, v němž se utká každé družstvo s každým, se probojovala 4 družstva. Každé
utkání bude trvat dvakrát 45 minut a mezi každým poločasem a každým zápasem je desetiminutová přestávka.
Jaká je minimální cena, kterou organizátor zaplatí za pronájem hřiště, jestliže za každou započatou hodinu zaplatí
200 Kč?
Počítal jsem ze kdyz jsou 4 druzstva a kazde s kazdym bude hrat.. cili probehne 12 zapasu a 1 zapas bude trvat 2x 45 minut. s tim ze mezi polocasem bude 10 minut a mezi zapasem kazdym 10 minut. no a ta cena mi nejak nevychazi sakra...
↑ Annnnnd:
Ale to že bude hrať tím A s tímom B nesmieš zarátavať 2 krát. celkový počet zápasov bude 6.
Budu to kombinácie
↑ Annnnnd:
Máme družstva A,B,C,D. Mohl bys sem vypsat těch 12 zápasů, jeden po druhém?
Edit: sakra, dneska mě vždycky někdo předběhne :-)
↑ Annnnnd:
budú to kombinácie:
teda všeobecne to bude:
kde n je počet tímov..
↑ standyk: super..a pocitam dobre tedy pocet zapasu bude 6, cili 45.2.6 minut co probehne za zapas.. + 6x10 minut za ten polocas mezi tema 45 minutovkami... + 50 minut mezi kazdym zapasem prestavka?
↑ standyk:tak diky ti moc.. my mame kombinatoriku, pravdepodobnosti a statistiku az ve 4 rocniku.
↑ Annnnnd:
Jinak jestli máš problémy s těma variacema, kombinacema apod., třeba by ti pomohlo přečíst si můj dávný elaborát. Je to z doby, kdy se mi ještě chtělo psát dlouhá vysvětlení, protože jsem si myslel, že někoho zajímají.