Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Kružnica k(S; r) sa dotýka priamky AB v bode A. Kružnica l(T; s) sa dotýka priamky AB
v bode B a pretína kružnicu k v krajných bodoch C, D jej priemeru. Dokážte, že priesecník M priamok CD, AB je stredom
úsecky AB.
↑ armani:
Kolega FailED upozorňuje, že je to zadání z aktuální olympiády - není možné řešit ani v zajimavých příkladech. Děkuji za pochopení.
↑ Wotton: autor žádného úvodního příspěvku přec nemusí vyvijet námahu, zejména když právě probíhá "puntičkářská soutěž".
Byla jsem na dobré pozici, ale v posledním kole potupně přiznávám úplnou porážku - tak nevím, buď u některých příspěvků začnu používat bohatou slovní zásobu váženého Moderátora nebo jen opráším místní dohody.
Pozdrav :-)
----
надоело говорить и спорить, надрывать до крика голоса...
↑ jelena:
Zdravím dobrá duše.
Výstižné, krásné, vtipné.
Tak že bych v souladu s místní dohodou oznámil, že pracuju na věčném trojúhelníku? Sice už na něm pracuju dlouho, a ještě jsem se k ničemu zásadnímu nedostal. Když nepočítám přeformulování problému na nějaký ekvivalentní problém.
↑ Wotton:
po tomto výkonu jsem chtěla dokonce poprosit, zda bys podíval na "věčný" - byla k němu dokonce svolana odborná konference, do které se můžeš zapojit - hodně zdaru :-)
Své statistické tabulky momentálně považuji za daleko více motivující výzvu, tak se nim vrátim.
Stránky: 1