Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ Ondřej:
kolega se chystá na víkend do přírody, tak optimalizuje zátěž v batohu.
Užití mobilů ve výuce bylo věnováno v debatě okolo nové verze - příspěvky 2 až 4.
Zdravím :-)
↑↑ Ondřej:
ještě z kolegových problémů aby vznikl výzkum.
------------------------
Nevím, jak podrobně se čte Lážovský zpravodaj, ale pokud by někdo měl nápady k tomuto příspěvku, děkuji.
-------------------------
Z výpisu z antispamových logů (dnes se probojoval kolega z kr), ale jinak:
saterday,
saturday
thusday
Pobavilo :-)
pro kolegu Hanise:-) včera jsme Tebe potřebovali - kolega Hanzy měl nakreslit 8 koňů, tak jsme si to podělili (mohli jsme se podělit i více :-)
K tématu - Alenka to byla.
Jaj, já si říkal někdo od A. Ještě že mám paměť na obličeje a ne na jména (což se na fóru hodí).
Bohužel, , chtělo by to sehnat ještě čtvrtou osobu nebo rozdělit koně, avšak obávám se, že koně mohou být pouze přirození nebo nuloví :-)
↑ Lukee:
děkuji, to už v nějakém manuálu bylo (včera jsem např. odstraňovala potíž dle návodu).
Opět jsem se dostala do stavu rovnováhy bez ohledu na zafajfkanost témat nebo na takový nález v sekci VŠ :-)
------------------------------------------------
Na tuto výzvu jste se dívali? Děkuji.
Schopnost hledat dává na přijímacích zkouškách na VŠE konkurenční výhodu.
A to jste slyšeli? Prý lze požádat o prominutí přijímacích zkoušek na VŠE, pokud se doloží příprava prostřednictvím virtuálního plácku - dokládá se certifikátem s logem a s vlastnoručním podpisem kolegy Ondřeje.
Prosba - pokud někdo z vás nezapomenul astronomii v roce 1980 (většině se to stát ani nemohlo :-), poskytnete, prosím, kolegovi odkaz nebo výklad (téma bylo původně v sekci ZŠ, tedy přiměřeně. Děkuji velice.
Jsou věci, které asi nikdy nepochopím...
↑ Aquabellla:
nestihla jsem pořádně přečíst strategii.
-------------------------------------------------
Mne přes mail pozdravuje celý 2. ročník a stejně neuvěřím, že se v celé třídě a v okolí nenajde nikdo, kdo by té sbírce (skoro pro ZŠ) rozuměl a s ostatními propočítal. 2. ročník také zdravím :-)
Můžeme už odzvýraznit Kdo se učí na maturity nebo až do opravného termínu? Děkuji.
nevi niekto kde je nejaky link na poznamky z matematiky po anglicky pisane rukou? :D ďakujem za trpelivosť a za to ze tu to niekto hodí.
↑ miso16211:
Zdravím, Mišo, hledáš něco konkrétního? Na různých školách narazíš na str. učitelů, kde jsou scany ručně psaných poznámek nebo záznamy z tabulí, například:
http://courses.csail.mit.edu/6.849/fall10/lectures/ (notes)
http://math.arizona.edu/~savitt/teaching/p-adics/
tak třeba zkus pohledat něco podobného, nebo upřesní, kterou oblast hledáš.
------------------------------------------
Do "Jak jde škola" nebo "Místní práce" si netroufám, tak jen zde skromně :-) ale velmi radostně poznamenám, že naše hodná dcera Anna dnes úspěšně obhájila diplomku a složila státnice na VUT, odkazy na odborné práce jsem se souhlasem dcery si dovolila umístit na MatWiky.
Další zdary přeji.
výborně, také děkuji :-) - napíší to sem, abych nerušila.
Zdravím.
Se souhlasem Hodné dcery a troufale bez dotazování se Vrchního Velitele umístím sem nové portfolio Hodné dcery, pokud by někdo náhodou něco potřeboval. Práce letošních absolventů oboru jsou k vidění v Technickém Muzeu.
Taky vás někdy překvapí, jak mohou být na první pohled jednoduché úlohy ve skutečnosti komplikované? Teď jsem počítal nafukování gumového balonku, tedy závislost rozměrů na vnitřním přetlaku a vzniklou napjatost a je to docela masakr. Máte nějaké vlastní podobné příklady? V matematice jich je požehnaně, ale ve fyzice mi tak nějak vždy přišlo, že jednoduše formulované problémy bývají řešitelné...
↑ FliegenderZirkus:
:-) kde končí Hook zákon, tam nastávají potíže.
Mne to moc nepřekvapuje - řekla bych, že jen záleží, nakolik fyzikální úloha je formulována do podoby modelu, na který jde napasovat soubor standardně používaných postupů (zákonů). Mne jen znepokojuje, kdy neumím nastandardizovat a mám přemýšlet (a to nejen u fyzikálních úloh, ale všude).
Teď jsem počítal nafukování gumového balonku, tedy závislost rozměrů na vnitřním přetlaku a vzniklou napjatost a je to docela masakr.
:-) pokud jsi zahrnul i relaxaci materiálu a difuzi, tak masakr to byl - není to moc úloha z fyziky, spíš z teoretické mechaniky (skořepin?) a to ještě s takovým materiálem.
↑ jelena:
Hmm, tak Hodná dcera umí dělat takovéto plakáty, jo? Praktické vědět, takoví lidé se docela špatně shání.
↑ FliegenderZirkus:
Jen tak pro zajimavost. Nekde jsem behem studii (tj. sice uz pred lety, ale porad v geologicky nedavne dobe) cetl otevrene problemy, ktere doposud neumi fyzika vysvetlit. Byly tam i takove zdanlive trivilaity jako treba "Jak velke mohou byt oka v pletenem svetru, aby jeste hral?" Ale uz si nepamatuju zdroj. Mozna Pokroky ... ?
Zdravím,
↑ Olin:
ano, umí i nabízí (má také živnostenský list, pokud by bylo třeba vykázat) (také grafologii a návrhy ekologických praček :-) V MOP můžeš vidět celou realizaci festivalu i další, co umí (AJ).
Na webu však co chvilku má hlášení infekce, nevím proč :-(
takoví lidé se docela špatně shání.
vyřídím, ale neovlivním rozhodnutí místo doktorátu v designu se ucházet o doktorát v didaktice AJ, kde je podle mne i tak plno.
Ostatně, jaké máš plány s rozšířením knihovny MOP?
Jen tak pro zajímavost.
čtyřdenní nicnedělání jsem vyplnila jak se dalo a když už se nedalo ani nic uklízet, ani naplňovat statistiky, tak jsem zkoumala widgety. Až jsem došla sem, kde prezentuji widgety jako online solvery. Nové uplatnění pro plácek jsem ještě nevymyslela, ale podělím se o nález přednášek z teorie grafů :-)
není to moc úloha z fyziky, spíš z teoretické mechaniky (skořepin?)
Spíše bych řekl z velmi praktické mechaniky. :) A potíž částečně spočívala v tom, že jsme nezanedbali tloušťku stěny, takže právě žádné skořepiny.
Škoda, že většina dotazů z mechaniky kontinua zde na fóru končí právě tím Hookeovým zákonem, a to ještě v jednorozměrné podobě. Je to velmi praktická a přitom netriviální část fyziky. Ale to jde asi říct skoro o všem, když se do toho člověk trochu ponoří. :)
↑ kaja.marik:
Přesně něco takového jsem měl na mysli...konrétně ten svetr by asi chtělo nějak přesněji formulovat, ale taky zajímavá otázka.
Škoda, že většina dotazů z mechaniky kontinua zde na fóru končí
nejsou síly, řekla bych. Zda by pomohla samostatná sekce "Zajímavých úloh z fyziky", to nevím, protože na technikách už většinou nejde o obory fyziku, ale o speciální předměty (jako "Teoretická mechanika" :-) např.).
-----------------------------------
Slíbila jsem upřesnit zdroj - nalezeno v knize. Ze stejného zdroje humoru pochází Marianovo, moje a "Ať se s tím trápí..."
A zpět k formulaci svetrů, to je teď aktuální :-)
Okurková sezóna v plném proudu :)
:-) předpoklady kolega má výborné - stačí ukázat budoucímu zaměstnavateli tento příspěvek a bude manažerem i bez škol.
Tak jsem se nasmála, že mne přešel zájem zavírat téma za účelem vyslání kolegy studovat LaTeX editor, tak některý jiný drsný. Zdravím :-)