Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Oznamuji, že při dnešním reál-úklidu jsem narazila na důkaz, že kolegyňka ↑↑ janca361: správně určila nosič informací, děkuji :-) Tedy úkoly jsou splněny kompletně. Třeba vytyčit další.
K již známé technice formulace problému jsem si dnes přidala i systematický přístup ke studiu teoretických zdrojů.
Jako drsná Moderátorka bych asi měla pokračovat v rozpracovaném nabádání kolegy TomášeP, aby alespoň tu x-souřadnici se pokusil najít sám, ale...
Podělím se o nálezy s přeházenými obrázky (což se zde občas stává):
1) pozorujeme univerzálnost aplikace Ostrogradského metody na každý problém,
2) pozorujeme univerzálnost zákonů zachování energie,
3) v promazaných tématech pozorujeme živou debatu všech, až na původního autora.
A bonus - ač nemám v plánu účast na setkání, mám snahu alespoň pomáhat s plánováním (je to originál, který jsem dnes objevila, žádný tichý EDIT :-).
Zdravím.
Tak já si taky přispěju, ačkoli jsem daný OBSACH řešit, nemohl, vyřešila jej (nová) kolegyňka (doufejme) :)
Krásný pravopisný obrat
V planimetrii máme krychli? Asi jsem se ještě nestihla seznámit.
bojovnice za VŠ titul napsal(a):
není to má být pod tím to každý pochopí já to neumím pomocí těch znaků
kam bychom ještě napsali o použití mat. zápisů, Editoru LaTeXu a úvodního tématu sekce VŠ?
PetrBoska napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit s příkladem na důkazy. Příklad zní takto 4|(Dělí)
. Postup mám jen nevím jak mám postupovat.
e(2.lnx +1) = 1 - to co je v zavorce bylo exponentem
----------------------------------------------------------------
kolega rleg (děkuji):
No a než si pamatovat, co je standardní a co normální...
-----------------------------------------------------------------
a vrcholný dialog (děkuji).
Dnes vrcholně pobavila pohadková postava a také těší spokojenost autorů dotazů:
Vy jste stejně trdla, jeden to dokáže spočítat a druhý a další nedokáže napsat postup jelikož to nedokázali spočítat jinak by to tu bylo :-)
Děkuji za vysvětlenou, ale myslím, že zůstanu u té formy, kdy se pojede přes D a poté klasické počítání. Tomu totiž rozumím a nerad bych to prohluboval, abych se do toho nezamotal :-)
Děkuji autorům :-)
Pobavilo:
jak zviditelnit neviditelné :-)
musíte uznat, že oproti "vůbec nevím, jak na to" je provedena jasná definice problému.
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=51645 bud to jsem tatar já nebo dotýčný prosím někoho jiného at to za mě vyřeší já na to nemám už
Ja zlatú knihu až tak nemusím - ale toto ma pobavilo:
A ešte ma pobavilo, aj keď nie na fóre, ako ľudia navymýšľali množstvo vtipov k percentám chybných hlasov pre kandidátov na českého prezidenta.
Vraj IQ istých úradníkov je 150. Jednému namerali 75 a druhému tiež ...