Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑↑ jelena:
Děkuji.
Ona ať si umí co chce :) Já se jen divím, že my jsme to nebrali nebo jsem vážně chyběla.
↑↑ Dana1:
Děkuji.
Opravdu mě nenapadlo, že naši východní sousedé mají dokonce i jiné dělení tříd.
↑↑ Pavel Brožek:
Děkuji za návrh. Schválně zkusím až půjdu dnes do našeho skvělého Alberta. Jen se obávám, že prodavačky si již nepamatují co to procenta jsou, když zapomínají i kolik jsem toho chtěla a co :)
↑↑ mikl3:
Týjo :) Dag nám říkali, ale to bylo poprvé a naposledy co jsem ho slýšela, viděla a napsala. Asi je to tak jak píše ↑↑ Pavel Brožek:.
Zaujimavost: Najvacsou fotkou interieru, aka bola doteraz urobena je panoramaticka fotka zo Strahovskej kniznice, oddelenie knih 18. storocia. Ma 40 gigapixelov (velkost 283 GB) a bola zostavena z 2 947 fotiek, ktore sa davali dokopy 4 dni.
Velmi pekne - link.
↑ Spybot:
Spybot - ahoj :-))) ... Je to pekné a zaujímavé.
Ja len takú maličkú bratislavskú jar z dnešného dňa:
Pekne zdravim.
----
U nas sa tiez nieco najde:
Preco to odkazuje na mna?
E: V poriadku, pochopil som.
↑ Spybot:
Keď chce BakyX odísť, asi má na to nejaký dôvod. Môže to byť tak, že sa len chce intenzívne venovať nejakej inej činnosti, ale možno má iné dôvody...
Páčili sa mi tie vaše človečie úvahy, tak som BakyXovi odkázala, nech sa na ne mrkne, či mu to niečo povie... Tak.
Myslím, že toto si zaslúži aspoň drobnú pozornosť od nás všetkých:
↑ Dana1:
Děkuji, Dano, to je spíš politováníhodné :-)
↑↑ Pavel Brožek:
k problému včelích úlků - používám setrvačnost při vyklepání z formičky a povrchové napětí při vytváření přesně vydefinovaného meniskusu, který při následnem zalepení piškotem způsobuje podtlak, který zabraňuje vytékání náplně :-)
Jdu se věnovat zabavení milého syna (napovídá, že je nemocný). Mějte se hezky a ve zdraví :-)
↑↑ Pavel Brožek:
... ale je možné, že by si zaúčtovala příplatek za nadstandardní požadavek :-)
↑ Rumburak: :-)
0,3 % z celkové zaplacené částky při množstevní slevě 1% za každých 5 % navyšení z množství původně požadovaného váženým teoretickým fyzikem.
------------------------------------
Pro milého kolegu Ondřeje :-) narozeniny jsi již měl a Vánoce jsou daleko, tak
V Bratislave pred majstrovstvami sveta v hokeji opravujú napríklad aj poškodené schody v neďalekej križovatke a asi sa pripravujú aj na iný nápor turistov, pozrite:
Co mám dělat s tímto? Natrápili jsme se tam (resp. kolega se natrápil) s řešením a celé se to pak takhle promazalo. Kdysi jsem i dostal e-mail od autorky, ať i své řešení smažu. Prý strach z profesora. Tak buď dělám něco dovoleného, takže není problém, nebo je to nějaká černota, takže to sem vůbec nepatří.
Narazil jsem na to opět, protože se tu řešilo včera to samé.
---
Nějak nevím, kam toto házet. Moderátory se mi moc přivolávat nechce... protože to jsem přeci jen i já. A jinam se to nehodilo.
Dnes je 50. výročie letu prvého človeka do vesmíru...
Prepisy a video.
A real time recreation of Yuri Gagarin's pioneering first orbit, shot entirely in space from on board the International Space Station. The film combines this new footage with Gagarin's original mission audio and a new musical score by composer Philip Sheppard. For more information visit http://www.firstorbit.org/
Gagarin mal vtedy 27 rokov...
Video na YouTube (rovnaké ako vyššie v tomto príspevku)
A ešte iné ...
↑ Dana1:
Děkuji, Dano :-) a zdravím, až dojdu domu, tak se podívám - teď se mi to nezobrazuje.
----------------
Ještě si dovolím přidat komentář k příspěvku váženého Moderátora ↑ milého kolegy Ondřeje:.
To je tak - na styl virtuálních plácků si asi nezvyknu nikdy. To, co vadí v reálu, přesně to vadí i tady (tedy mazání za každým účelem, nechopnost se ozvat v tématu, zda odpověď pomohla, neochota navzájem číst si komentáře apod.)
Zda se děje nějaká černota - jak se posoudí? Že jsou zadání samostných práci - to není tak velký problém dohledat (v tomto období - referát VŠB informatika, sam. práce VUT, konz. práce SLU). Tym metalurgů VŠB v sekci Fyzika si vede samostatně a dobře :-)
Claudia navrhovala ohlašovat škole - to asi přímo ne. Ale nevím, kolik učitelů, obdobně jako pan Petr Kovář, zde kontroluje zdroje práce svěřenců. Škoda, že nebyla žádná odezva na komentář pana Kováře.
Nemělo by smysl dat to nějak více najevo? Že ze strany zakladatelů a aktivních přispěvatelů není žádná snaha podporovat podobné "černé" praktiky a že je velmi vítáno, pokud učitel nějakým způsobem zareaguje, upozorní - buď přímo na fóru nebo sdělením někomu z Velitelů?
Děkuji, mějte se hezky.
Zdravím,
taková zajímavost - když dám v sekci Chemie (kde mám Moderátorské právo :-) "Reagovat" na 1. příspěvek, tak to nejde. Ale na 2. příspěvek a na další to jde. A v jiných sekcích to také jde.
Ale nijak mi to nevadí, jen jsem se podělila o poznatek.
Znáte východní "rock opery"?
snídaně
Mne nejde "reagovať" na kolegu "niekto" v príspevku #623